Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Kazvini Zeynebiye'de (Foto)

Büyük üstad Ayetullah Muhammed Hüseyin Kazvini, dün akşam Zeynebiye Camii'ne katılarak gönüllere işleyen hutbesi ile Zeynebiyeliler'i feyzlendirdi.  

01 Ocak 2013
Ayetullah Kazvini Zeynebiye'de (Foto)

Türkiye'de düzenlenen Erbain programlarına katılmak üzere Türkiye'ye gelen İran'lı ve Azeri Türk'ü olan Ayetullah Seyyid Muhammed Hüseyin Kazvini Zeynebiye Camii'ni ziyaret etti.

Öncelikle İzmir'de Ehlibeyt aşıklarının müşterek düzenlediği Eski Mehdiyye Camii'ne katılan Kazvini, daha sonrasında İstanbul'a geldi.

Dini ve ilmi programlar yapan Velayet Tv'nin kurucularından ve aynı zamanda Genel Müdürü olan Kazvini'yi İstanbul'da CABİR başkanı Hasan Karabulut, Şirali Bayat, Hamit Turan ve Musa Ayaztekin karşıladı.

Öğle namazında Hz. Ebu Talib Camii'ne konuk olan Ayetullah Kazvini, akşam namazında ise Zeynebiye Camii'ne katıldı.

Akşam namazını kendisinin kıldırdığı Kazvini hutbede, "Müslümanlar arasındaki vahdetin çok önemli olduğunu, Şii ve Sünni ayrımı yapmanın affedilmeyecek günahlardan olduğunu ve Hristiyanlar dahi İslam karşısında birleşiyorsa, Müslümanlar arasında böyle tefrikaların yanlış olduğunu." dile getirdi ve Zeynebiyeliler'e birlik mesajları verdi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının ardından okuduğu İmam Hüseyin mersiyesi ile Zeynebiyeliler'i gözyaşlarına boğdu.

Ayetullah Kazvini Ehlibeyt alimlerimizin de katıldığı akşam yemeğinde, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ile görüşerek ilmi müzakerelerde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.