Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Katarlı Şaire Müebbet Hapis!

Katar Güvenlik Mahkemesi, Şair Muhammed ez-Zeyb?i yazdığı şiirle devlet adamlarına hakaret etmek suçundan müebbet hapse mahkum etti. 

30 Kasım 2012
Katarlı Şaire Müebbet Hapis!

El Alem televizyonunun haberine göre daha önce de yazdığı bir şiir sebebiyle tutuklanarak hapse atılan Katarlı Şair Muhammed Zeyb el-Acemi, yazdığı bir şiirle devlet adamlarına hakaret ettiği gerekçesiyle Katar Güvenlik Mahkemesi tarafından müebbet hapse mahkum edildi.

Muhammed ez-Zeyb, geçtiğimiz yılın kasım ayında da Katar yöneticilerini eleştiren bir şiirinden dolayı tutuklanmış ve Zeyb’in tutuklanması, uluslar arası çevrelerde ve Katar içinde tepki uyandırmıştı.

Muhammed Zeyb’in avukatı, müvekkili hakkında verilen müebbet hapis cezasının temyiz edilmesi için başvuruda bulunacaklarını açıklarken, Uluslar arası İnsan Hakları Gözlem örgütü, Zeyb hakkında verilen müebbet hapis cezasını kınayarak kararın geri alınması için Katar mahkemelerine çağrıda bulundu.

Katar Başsavcılığı, Muhammed Zeyb el-Acemi’nin 2010 yılında yazdığı ve Katar Emiri’ne hakaret eden şiirinden dolayı mahkum edildiğini açıklarken, Uluslar arası Af Örgütü insan hakları aktivistlerinden naklen Muhammed Zeyb’in 2011 yılında yazdığı Tunus devrimini öven ve “tüm diktatör liderlere karşı hepimiz Tunus’uz” şeklinde bir mısranın da yer aldığı “Yasemin Kasidesi” adlı şiiri sebebiyle mahkum edildiğini öne sürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.