Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'ta Şiiler Hedef Alındı: 35 ölü

Irak'ın Hille, Kerbela ve Musul kentlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda Şiiler hedef alındı. Tekfirci Vahhabilerin yaptığı saldırılarla Hille'de 26, Kerbela'da 5 ve Musul'da 4 kişi saldırılarda hayatını kaybetti. 

30 Kasım 2012
Irak'ta Şiiler Hedef Alındı: 35 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'a 100 kilometre uzaklıktaki Hille kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 26 kişi öldürüldü. Onlarca kişi de yaralandı.

Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Kerbela kentinde de bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda en az 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Hille şehir merkezinde bulunan Babu'l-Meşhed semtindeki Babil Ticaret Odası önünde yere yerleştirilen 2 bombayla saldırı düzenlendi. Hille polisinden yapılan açıklamada, 26 kişinin öldüğü ve 27 kişinin yaralandığı belirtildi.

Irak işgalinden bu yana saldırılarını sadece Şiilere karşı yapan tekfirci teröristler, Müslümanların kutsal türbelerine dahi saldırmaktan çekinmemişlerdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.