Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aliyev: "İslam Düşmanlığı Önlenmelidir."

Ekonomik İşbirliği Örgütü (EKO) zirvesi oturum açılışında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dünyadaki İslam düşmanlığının engellenmesi gerektiğini söyledi. 

17 Ekim 2012
Aliyev:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı EKO ülkelerinin İslamofobia ve İslam korkusu oluşturma girişimlerine karşı ciddi bir mücadele başlatmaları gerektiğini bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev EKO zirvesi oturumu açılışında yaptığı konuşmada, üye ülkelerin İslam dininin yayılması ve tebliği yönünde ve İslam düşmanlığının engellenmesi, İslam dininin barış dini olarak tanıtılması için çaba harcamaları gerektiğini söyledi.EKO Üye ülkeleri arasında mevcut üst düzey siyasi ilişkilere temas eden Aliyev, üye ülkelerinin teşkilat içinde birbirlerine destek olmaları gerektiğini bildirdi.

12. EKO zirve oturumu Bakü'de üye 10 ülkenin başkanlarının katılımıyla çalışmasına başladı.

Türkiye Başbakanı bu oturumda EKO dönem başkanlığını Azerbaycan Cumhurbaşkanına devredecek.

EKO daimi sekreterliği Tahran'da bulunuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.