Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudilerden Irakiye'ye Çağrı

Suudi Arabistan, Irak?taki müttefiki olan siyasi gruplardan Maliki hükümetini düşürmelerini istedi. 

29 Mayıs 2012
Suudilerden Irakiye'ye Çağrı

Irak’tan yayın yapan Nehreynnet sitesi, Suudi Arabistan’ın İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ittifakı ile temaslarını arttırarak Nuri el-Maliki hükümetinin düşürülmesi için girişim başlattı.

Kuveyt’te bulunan Suudilere yakın bir kaynak, Maliki hükümetinin çok yakında devrileceğini belirterek bunun Suudi Arabistan açısından büyük biz zafer olacağını söyledi.

Suudilerin İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye koalisyonu ve Kürt gruplarla temaslarını arttırdığını belirten kaynak, onlara “ortaya çıkan bu tarihi fırsatı kaçırmayın, Irak’ta meydana gelen siyasi ihtilafları kullanarak Maliki’ye güvensizlik oyu verilmesi planını uygulayın” mesajını verdiğini ifade etti.

Maliki’ye verilen güvenoyunun alınması konusunda acele edilmesi çağrısında bulunan Suudilerin, bu konuda geç kalınması durumunda Sadr grubunun tavır değiştirebileceği uyarısında bulunduğu bildirildi.

Öte yandan dün Erbil’de yapılan ve Kürdistan İttifakı ve el-Irakiye İttifakı liderleriyle Sadr grubu temsilcilerinin katıldığı toplantıya Mukteda Sadr’ın katılmamasının Kürt ve el-Irakiye liderleri arasında kaygı yarattığı bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.