Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Bomba Sesleriyle Uyandı

Suriye'de BM gözlemcilerini taşıyan konvoyun önünde meydana gelen patlamada 6 Suriye askeri yaralandı. 

10 Mayıs 2012
Suriye Bomba Sesleriyle Uyandı

Konvoyda BM gözlemci heyeti başkanı Robert Mood da bulunuyordu. Saldırıda Mood'un hedef alındığı ileri sürüldü.

Uluslararası haber ajansı AFP'nin foto muhabiri, Dera'da önünde patlama meydana gelen BM konvoyunda gözlemci heyeti başkanı Norveçli General Robert Mood'un da bulunduğunu söyledi. Mood'la birlikte konvoyda 12 BM gözlemcisi olduğunu belirten AFP foto muhabiri, Norveçli generalin yaralanmadığını ifade etti.

Suriye'de Esad yanlısı Ed-Dunya televizyonu da, ülkenin güneyinde Dera kentinde Birleşmiş Milletler gözlemcilerini taşıyan konvoyun önünde bir patlama meydana geldiğini ve 8 Suriye askerinin yaralandığını ileri sürmüştü.

'SALDIRILARI YENİDEN BAŞLATIRIZ'

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu komutanı Riyad El Esad ise, "saldırıları yeniden başlatma" tehdidinde bulundu.

Londra'da yayımlanan Arap yanlısı Şark El Avsat gazetesine açıklama yapan Esad, Şam yönetiminin ateşkese saygı göstermediğini belirterek, "Halkımız, onları savunmamızı talep ediyor" dedi.

Suriye'de iki taraf da birbirlerini ateşkesi bozmakla suçluyor.

Şam güne iki patlamayla uyandı

Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah iki patlama meydana geldi. Suriye devlet televizyonu, saldırılardan muhalifleri sorumlu tuttu.

Suriye'nin başkenti Şam'daki iki patlama sonrasında gökyüzünde iki yoğun duman tabakası oluştu. Patlamaların nedeni ise henüz netleşmedi. Patlamalarda ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda da henüz bilgi yok.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.