Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hamas ve Hizbullah'a Desteğini Kesmelidir

Bugün Suriye'de neler olduğunu görmek için, 18 Mayıs 2010 tarihinde, Peres'in Esad'dan ne istediğine tekrar bakmak gerekiyor. 

06 Nisan 2012
Hamas ve Hizbullah'a Desteğini Kesmelidir

Siyonist rejim gazetelerinden Yeditoş Ahronot’da yayınlanan bu habere göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, siyonist rejim cumhurbaşkanı Shimon Peres’in, Suriye’nin İran ve direniş hareketleri ile ilişkileri kesmesi karşılığında Golan Tepeleri’ni Suriye’ye geri vermeyi teklif ettiğini söyledi.

Esad’ın bu teklifi kabul etmediğini yazan gazete, siyonist rejim cumhurbaşkanı Shimon Peres’in Mayıs 2010 tarihinde, “Nazi yenilgisinin 65. Yıldönümü törenleri” dolayısıyla Rusya’ya yaptığı ziyaret sırasında, Rusya Devlet Başkanı Medvedev’den Moskova’ya ziyarette bulunacak Suriye devlet Başkanı Beşşar Esad’a bir mesaj ulaştırmasını istedi.
Peres, Esad’a ulaştırılmasını istediği mesajında şöyle diyor:

“Biz Suriye’ye barış elimizi uzatıyoruz; ancak bir şartımızdan vazgeçmemiz de mümkün değil; terör örgütlerine destek sürdüğü sürece barış eli uzatmanın da bir anlamı yok. İsrail için Suriye’den Hizbullah’a giden uzun menzilli füzeler için bir izahat olamaz. Zira bu füzeler savaşı tetiklemektedir.”

Suriye devlet başkanı Beşar Esad Esad ise, bu konuda kendisiyle röportaj yapan Lübnan el Sefir gazetesinin “İsrail’in Hizbullah ile bir savaşa girmesi durumunda, Suriye’nin Hizbullah’ın yanında yer alıp almayacağı” sorusuna şu cevabı veriyor:

“İnanıyorum ki, İsrailliler de bu sorunun cevabını merak ediyor. O zaman söyleyeyim, onların arzularını yerine getirmeyeceğim; bunlar açıklamayacağımız askeri konulardır. Planlarımızı ve kartlarımızı gösterme durumunda değiliz”

Siyonist rejim Cumhurbaşkanı ise Beşar Esad’ın İsrail’in teklifini reddetmesi üzerine şunları söylüyor:

“Şimdiye kadar beş İsrail başbakanı Suriye ile barış yapmaya çalıştı, ama Suriye tarafı buna hep reddetti. İsrail, Suriye’nin bir taraftan Golan’dan çekilmemizi isterken diğer taraftan da, İran füzelerimizi kuzey sınırlarımıza yerleştirmesini, Hizbullah ve Hamas gibi terör örgütlerine desteğini sürdürmesini kabullenmeyecektir. Eğer Suriye Golan’ı istiyorsa İran ile ilişkilerini kesmelidir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.