Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Konya'da Türkiye - ABD İşbirliği

Geçen yıl farklı ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen Anadolu Şahini tatbikatına bu sene sadece Türkiye ve ABD uçakları katılıyor. Amaç, düşman hava savunmasını durdurmak. 

14 Mart 2012
Konya'da Türkiye - ABD İşbirliği

Türkiye ile ABD'nin ortaklaşa düzenlediği Anadolu Şahini tatbikatıyla ilgili açıklama Pentagon basın sözcülüğünden geldi.

Geçen yıl Suudi Arabistan, Ürdün ve İspanya’nın da katıldığı tatbikatın bu sene sadece Türkiye ve ABD savaş uçaklarıyla yapıldığı keydedildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, 5 Mart'ta başlayan ve 15 Mart'ta bitmesi öngörülen Konya'daki tatbikatın amacı, iki ülke savaş filolarının koordinasyonunu sağlamak.

Tolga Tanış imzalı haberde, tatbikatın, İran ve Suriye'deki gerginliğin arttığı döneme denk gelmesine dikkat çekilirken, 10 gün boyunca F-16 jetleriyle 400 sortinin yapılacağı, tatbikat için ABD’nin Almanya Spangdahlem Hava Üssü’ndeki 480’inci Hava Filosu’na bağlı 15 jet ve 250 personel Türkiye’ye geldiği ve Türk Hava Kuvvetleri’nin 3’üncü Ana Jet Üssü’ne bağlı uçaklarla buluştuğu kaydedildi.

Savaş oyununda, ABD'nin SEAD (Düşman Hava Savunmasını Durdurma) tekniklerini Türk pilotlarla paylaştığı kaydedilirken, SEAD'ın düşman kuvvetlerinin hava savunma sistemlerini yok etmeyi değil, elektronik sinyallerle bu savunma sisteminin etkisiz hale getirilmesini amaçladığı belirtildi.

Tatbikata katılan pilotlardan Yüzbaşı John Mann'ın değerlendirmelerine yer verilen haberde, Amerikalı komutan Albay Paul Murray'in de şu sözleri yer aldı: "Beraber savaşa girmek zorunda kalırsak, Türk Hava Kuvvetleri ile tatbikat, düzgün iletişim ve taktiksel verimliliği garantiye alıyor."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.