Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rusya ve Arap Birliği'nden Destek

Rusya ve Arap Birliği, Suriye'ye askeri müdahale etmeme konusunda uzlaştıklarını açıkladılar. Rusya ve Arap ülkeleri, Suriye'de şiddetin sona erdirilmesi ve bu durumun tarafsız gözlemciler tarafından kontrol edilmesi konusunda anlaştı. 

10 Mart 2012
Rusya ve Arap Birliği'nden Destek

Rusya ile Arap Birliği, Suriye'ye dış müdahaleye karşı çıkarken; insani yardımların ulaştırılması ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'a destek konusunda da uzlaşmaya vardı.

Beş maddelik uzlaşma, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim el Sani tarafından açıklandı.

Açıklama, Dışişleri Bakanı Lavrov'un BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'la Kahire'de görüşmesinden sonra yapıldı.

Bu arada BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'la görüşen Esad, ülkedeki krize çözüm bulmak için her türlü dürüst çabaya açık olduklarını ifade etti.

Annan, siyasi süreç için diplomatik diyalog konusunda Suriye hükümetiyle çalışmak istediğini söyledi.

Beşşar Esad ise bölge ülkeleri ve diğer yabancı ülkelerin Suriye'de gerçekten olanları değil de hayali bir fotoğrafı ortaya koyduğunu öne sürdü.

Esad, Eli silahlı teröristlerin sivilleri ve askerleri öldürüp, kamunun ve özel kişilerin mal ve mülküne zarar verdiğini söyledi. Suriye lideri, kaosu yaymak için uğraşan teröristler var oldukça siyasi diyalogun başarılı olamayacağını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.