Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Haşimi Teslim Edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu?nun davetlisi olarak Türkiye?ye gelen Irak Tarım ve Su İşleri Bakanı Mohammad Al- Sa?ady Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezini ziyareti sırasında sorularımızı yanıtladı. 

06 Mart 2012
Haşimi Teslim Edilecek

Bakan Sa’ady Irak’ta Saddam kalıntılarının ve çevre ülkelerden gelen terör gruplarının yaptıkları eylemlerin sonuçsuz kalacağını vurgulayarak “Demokratik yapı Irak halkı tarafından benimsendi, Baas dönemine geri dönülmesi artık imkânsızdır ve bu tür eylem ve komplolar hiçbir netice vermeyecektir. Irak hükumeti artık daha istikrarlı durumdadır." dedi.

Sa'ady, "Irak, her geçen gün daha güvenli hale gelmektedir. Fakat eski rejimin çöküşünden sonra, çeşitli siyasi düşünceler mezhebi eğilimlere dönüşüyor, aşırı uçlar bu güvenliği bozmaya çalışıyor." dedi.

Tarık Haşimi konusunda da görüşlerini belirten bakan: "Haşimi, Cumhurbaşkanı yardımcısıdır, ama hakkında adli bir durum ve iddialar vardır. Türkiye demokrasi ülkesidir ve bu çerçevede üst düzey yetkililer hatta eski genelkurmay başkanı dahi mahkeme önüne çıkarıldı, ifadesi alındı. Türkiye'de olduğu gibi, Irak'ta da yargı bağımsızlığı vardır ve Haşimi hakkında son kararı yargı verecektir. Etnik ve mezhebi bir durum söz konusu değildir. Önümüzdeki günlerde Kuzey Irak yerel hükümeti Haşimi'yi yargıya teslim edecektir. Haşimi iddiaları yanıtlayarak suçsuzluğunu ispat etmelidir, yargıdan kaçarak değil.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.