Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu (Foto)

Caferider?in resmi yayın organı olan Caferiyol dergisi tarafından her yıl düzenlenen Aşura Basın Ödülleri Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda sahiplerini buldu. 

15 Ocak 2012
Aşura Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu (Foto)

Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin ve 71 yareninin Kerbela Çölünde şehit edilişlerinin 40. günü olan ERBAİN törenine binlerce kişi katıldı. İstiklal Marşının ardından önce 2011 Aşura Basın ödülleri sahiplerini buldu.
 
Programda konuşan Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç “Dünyanın dört bir yanında onlarca ülkede İmam Hüseyin için yas programları düzenlendiği, ülkemizdeki Aşura Matem Merasimi'nin bu programların içinde ayrı bir yeri olduğunu vurguladı. Kılıç, programa emeği geçen başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'e, İstanbul Valisi, İl Eminiyet Müdürü, Büyükşehir, Avcılar, Bakırköy, Bağcılar ve Küçükçekmece Belediye Başkanlarına, ilçe Emniyet Müdürüne ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Böylesine anlam yüklü bir töreni dünyaya ulaştıran basın mensuplarına özellikle töreni canlı yayınlayan Cem Tv'ye teşekkür eden Kılıç, sözlerinin sonunda "Haksızlığa karşı onurlu direnişin sembolü olan İmam Hüseyin'i anlayanlara ve bu kutlu davayı yaşatanlara ne mutlu!" dedi.

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise Aşura merasimlerinde Huseyn'in onurlu ve ölçülü duruşunu katıksız olarak, kişisel ve nefsani hesaplara alet etmeden anlatmaya çalıştıklarının altını çizdi. Bu merasimin iki yüz milyonluk Türk dünyasında ve tüm dünyada yankı bulmasında Türk medyası da en az bizler kadar pay sahibidir, diyen Özgündüz; "Peygamberin oğlunun onurlu duruşunu doğru anlatmakla bizlerin takdilerini kazandılar, ödülü hak ediyorlar, fakat asıl ödülü yarın mahşerde Resul-i Ekrem'in elinden aldıklarında çok mutlu olacaklar" sözleriyle basın mensuplarına teşekkür etti.
 
Konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.

Törende Görüntülü haber dalında birinciliği Haber Türk Televizyonundan Ömrüm Kara, ikinciliği Kanal D televizyonundan Aytaç Can, NTV’den Can Ertuna ve üçüncülüğü ise TV 8’den Yavuz Oymak aldı.
 
Fotoğraflı haber dalında ise, Vatan Gazetesinden İlker Akgüngör, ikinciliği Haber Türk Gazetesinden Güngör Karakuş, üçüncülüğü ise Yeni Akit Gazetesi'nden Hüseyin Kuloğlu aldı.  
 
En iyi televizyon programı dalında , Habar Türk Tv de yayınlanan Teke Tek Program yapımcısı ve sunucusu Fatih Altaylı, Ülke Tv de yayınlanan ve dikkatle takip edilen Bıçak Sırtı Programıyla Ersoy Dede, Cem Tv Genel Yayın Koordinatörü  Hasan Çetin ve Muharrem Sohbetleriyle gönlümüze taht kuran Metiner Orhan, Kanal 9 Yaşama Dair programıyla Mukadder Yalnız ödüle layık görüldüler.

Yabancı Basın kuruluşlarından ise El- Fırat tv, Zehra Tv, Al Manar, Al Masar, İrib ve Alasafperss ödül aldılar.

Aşura'dan Kareler isimli fotoğraf yarışmasında ise Kocaeli'den Hasan Zer, birinciliği elde etti. İstanbul'dan Sertaç Nurtan ikinci olurken, üçüncülüğü Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Fuat Altın elde etti. Sanatçılar ödüllerini Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın elinden aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.