Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esad Genel Af İlan Etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ülkedeki olaylarla ilgili genel af ilan ettiği bildirildi. 

16 Ocak 2012
Esad Genel Af İlan Etti

Suriye devlet televizyonunun haberinde, genel affın "15 Mart 2011 tarihinden, kararın onaylandığı tarih olan 15 Ocak 2012'ye kadar, ülkedeki olaylarla ilgili, işlenmiş suçları kapsadığı" belirtildi.

El-Esad Genel Af Kararını Onayladı

Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad;15.03.2011 tarihinden 15.01.2012 tarihine kadar ülkede yaşanan olaylar çerçevesinde işlenen suçlar için genel af içeren 2012/10 sayılı kararnameyi onayladı.

Ülkede olayların başladığı 15.03.2011 tarihinden itibaren kararın onaylandığı 15.01.2012 tarihine kadar işlenmiş suçlar nedeniyle yakalanan bütün tutukluları kapsayan genel af kararnamesinde suç işleyip hala yakalanmamış olanların 31.01.2012 tarihine kadar ilgili kurumlara teslim olmaları halinde af kapsamına girme fırsatına kavuşacakları ifade ediliyor.

Genel Af Kararı Bir Kısım Suçlarda Daha Niteliklidir

SANA’ya açıklama yapan Adalet Bakanı Teysir Kalla Avvad; genel af kararının, 15-03-2011 tarihinden beri Suriye'de yaşanan olaylar kapsamında suç işleyenlere yeni bir fırsat tanıma kapsamında geldiğine dikkat çekerek, direk uygulamaya konulması için ilgili kurumlara gereken talimatların yapıldığını söyledi.

Bakan Avvad; devletin heybetini sarsma, ulusal birliği baltalama, amacı anayasaya aykırı illegal örgütlere tabi olma, barışçıl gösterilere katılma, ruhsatsız silah ve mühimmat taşıma, milli duyguları zayıflatma ve mezhebi yada ırk ayırımını körükleme gibi suçlarda af kararının nitelikli olduğuna dikkat çekerek; devletin anayasasını yasal olmayan yollarla değiştirme ve mevcut otoritelerin sorumluluğunu yerine getirmeyi engelleme suçlarında da ayrıcalıklı olduğunu ekledi.

Genel affın içerde ve dışarıda firar yapan askerleri de kapsadığını ifade eden Adalet Bakanı; aranan kanun kaçaklarının da 31-01-2012 tarihinden önce ilgili kurumlara teslim olmaları halinde aftan faydalanabileceklerini ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.