Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Katar'a Hiç Yakıştı mı?

Despotların, kralların demokrasi dersi verdiği bir dönemde, doğal olarak demokrasi havariliğinin başını çeken Katar Emirliği, yönetimi eleştiren şairi hapse attı! 

24 Kasım 2011
Katar'a Hiç Yakıştı mı?

Habere şaşırmamak için önce Katar'ı inceleyelim. Son dönemde insan hakları ve demokrasinin ateşli savunucusu haline gelen Siyonist uşağı Katar'da monarşik bir emirlik sistemi hâkimdir. Hükümet emir tarafından tayin edilir. Ülke Temmuz 1970'de yürürlüğe konan anayasayla yönetilmektedir. 35 üyeli bir Danışma Meclisi vardır. Meclis dediysek, bu meclisin üyeleri seçimle değil tayinle belirlenir ve sınırlı bir yasama yetkisine sahiptir. Emirin meclisin kabul ettiği yasaları veto etme hakkı vardır. Tabii ki, Katar'ın bu rejimini sorgulamak kimsenin haddi değildir. Çünkü USrail'in demokrasi emperyalizmi, haliyle uşaklarına uğramaz, uğrayamaz.

Son dönemde Arap ülkelerindeki isyanlara verdiği medya ve diplomasi desteğiyle öne çıkan Katar, Şair Muhammed bin Ez-Zeyb el-Acemi’yi tutukladı.

Middle East Online’ın bildirdiğine göre Katar yönetimi Şair Muhammed bin Ez-Zeyb el-Acemi’yi Emir ailesini eleştiren dört beyitlik şiirinden dolayı hapse attı.

El-Acemi’nin Avukatı Necib en-Naimi, müvekkilinin “halkı yönetime karşı kışkırtmak” ile suçlandığını belirterek el-Acemi’nin suçlamayı reddetmesine rağmen tutukluluğunun devamına karar verildiğini açıkladı.

El-Acemi’nin Katarlı yetkililere hitaben yazılmış övgü içeren bir şiire nazire olarak yazdığı şiirinde başta veliaht olmak üzere Katarlı yetkilileri eleştirdiği bildirildi.

El-Acemi’nin tutuklanmasından sonra Katar’ın er-Rumeyle ve Huru’l- Adid bölgelerinde halkın protesto gösterisi yaptığı ve Katar Emiri Hamad bin Halife Al-i Sani aleyhine slogan attıkları bildirildi.

Katar’ın bir Amerikan üssü haline geldiğini belirten ve Amerikan karşıtı sloganlar atan göstericilere Amerikan askerlerinin müdahalede bulunduğu bildirildi.

Hatırlatalım ki Arap Birliği, Bahreyn ve Yemen'deki halk hareketlerini, katliamları; Suudi Arabistan, Ürdün, Katar ve Kuveyt'teki krallık-emirlik yönetimlerini görmezden geliyor. Çünkü Arap Birliği'ni Batı işbirlikçisi bu krallar-emirler yönetiyor. Eli kanlı diktatörler dünyaya demokrasi dersi veriyor. Bu trajikomik duruma dur diyen de yok; aksine destek olan çok!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.