Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Davutoğlu Uyardı: Her Şey Raydan Çıkabilir

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Arap Baharı'nın her ülkede farklı gerçekleştiğini belirterek, "Suriye'de çok çeşitli etnik ve dini yapılar var. Her şey raydan çıkabilir, dikkatli adım atmamız gerekiyor" dedi. 

19 Kasım 2011
Davutoğlu Uyardı: Her Şey Raydan Çıkabilir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 3'üncü Karadeniz Enerji ve Ekonomik Forumu'nda "Türkiye'den Bakış" adlı konuşmasında, Suriye'de çok taraflı işbirliğine dayalı bir süreç izlenmesi gerektiğini belirtti.

Arap Ligi'nin sürecin başkanlığını yapması gerektiğinin altını çizen Davuoğlu, Türkiye'nin de komşu olarak bir şey söyleyeceğini, ancak konuya ilişkin kararı veremeyeceğini kaydetti.

Suriye ile ilgili reaksiyonlarda dikkatli olunmasının önemli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, yaptırım veya önlemlerin titizlikle ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

"Suriye Halkını Olumsuz Etkileyecek Hiçbir Yaptırım Uygulamayacağız"

Ahmet Davutoğlu, "Türkiye önlemlerine devam edecek ancak, örneğin hiçbir zaman suyu kesmeyecek, Suriye vatandaşlarını olumsuz etkileyecek hiçbir yaptırıma gitmeyecek" diye konuştu.

Suriye, Türkiye Sınırını Askeri Bölge İlan Etti

Türkiye'nin Suriye yönetimine karşı duruşu üzerine Suriye de harekete geçti.

Türkiye'nin Suriye'ye girerek 5 km mesafede tampon bölge oluşturacağı iddiasının kulislerde konuşulduğu bir dönemde Suriye, Türkiye sınırına yakın şehirlerini askeri bölge ilan etti

el Menar Televizyonu’na konuşan Suriye’deki kaynaklar, Suriye ordusunun Türkiye sınırı boyunca askeri operasyona başladı. Operasyon kapsamında Suriye Ordusu, Türkiye ile Suriye sınırı arasındaki 20 km mesafeyi askeri bölge ilan etti. Bu bölgeye sadece Suriye Ordusu’nun izniyle girilebileceğini açıkladı.

Rusya, Suriye İçin Akdeniz'e Savaş Gemileri Gönderdi

Rusya'nın bölgede yaşanacak olası bir gerilime karşı Akdeniz'e savaş gemileri gönderdiği iddia edildi.

Rusya savaş gemilerinin Suriye sahillerine doğru yola çıktığını ve bunun askeri ve siyasi bir mesaj taşıdığı belirtildi. Sooryoon.net’te yer alan habere göre Rusya savaş gemilerinin bugün Suriye karasularına ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Rusya’nın bu hamlesi Suriye’nin, Rusya için kırmızı çizgi olduğunu işareti olarak değerlendirildi. Eğer bu kırmızı çizgiyi azıcık göz ardı edilecek olursa Rusya bu durumda izleyici , umarsız ya da yalan yere yeminler eden konumunda olmayacak. Rusya, sorumluklarını yerine getirecek ve kararlarının arkasında duracak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.