Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Seçimlere Gidiyor

Suriye?deki parlamento seçimlerinin şubat ayında yapılacağı ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esed?in anayasada değişiklikler yapmak üzere bir komisyon kurdurduğu açıklandı. 

28 Eylul 2011
Suriye Seçimlere Gidiyor

Birleşik Arap Emirliklerinde yayımlanan el-Halic gazetesinin bildirdiğine göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in, siyasi danışmanı Buseyne Şaban, son altı ayda başlayan yönetim karşıtı gösterilerden sonra ülkede kimsenin rüyasında bile göremeyeceği köklü reformların yapıldığını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi Danışmanı Bayan Buseyne Şaban, olağanüstü hal yasasının kaldırılmasının, yeni seçim ve partiler yasasının reformlar konusunda atılmış büyük adımlar olduğunu belirterek şu an ülkede yaşanan temel sorunun silahlı gruplar olduğunu belirterek Batı medyasının buna inanmak istemediğini öne sürdü.

Göstericilerin içerisinde silahlı grupların olduğunu ve bunların cinayetler işlediğini belirten Buseyne Şaban, şimdiye kadar 800 asker ve polisin öldürüldüğünü kaydetti.

Buseyne Şaban, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in anayasada değişiklikler yapmak üzere bir komisyon kurduğunu ve parlamento seçimlerinin de şubat ayında yapılacağını söyledi ve “Bizim için şu an mesele Esed’in iktidarda kalması veya kalmaması meselesi değil, ülkede meydana gelebilecek bir iç savaşın önlenmesidir” diye konuştu.

Suriye güvenlik güçlerinin masum sivilleri öldürdüğüne dair iddiaları reddeden Buseyne Şaban, herkesin terörizmle mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Rus savaş gemisi Severomorsk Suriye’de

Rusya’nın ünlü savaş gemisi Severomorsk’un Suriye’nin Tartus Limanına demir attığı bildirildi.

Syrianow haber ajansı, Rusya’nın Kuzey Deniz Filosuna ait denizaltılara karşı kullanılan büyük savaş gemisi Severomorsk’un Suriye’nin batısındaki Tartus limanına demirlediğini bildirdi.

Severomorsk savaş gemisinin Kızıldeniz ve Afrika boynuzundaki deniz korsanlarına karşı olan görevini tamamladıktan sonra Tartus’taki Rusya Deniz Kuvvetleri Lojistik ve Teknik merkezine Limanına geldiği bildirildi.

Rus gemisine Tartus limanında yiyecek ve içme suyu ikmali yapılırken denizcilerin de sahile çıkarak dinlenmelerine izin verildiği, Rusya’nın Şam büyükelçisinin de gemiye gelerek incelemelerde bulunduğu açıklandı.

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Vladimir Wysotsky, Rusya’nın Suriye’nin Tartus kentindeki askeri üssünü genişletmemek istediğini açıklamış buradaki üssün kendisine verilecek tüm görevleri yerine getirecek şekilde genişletilmesini desteklediklerini söylemişti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.