Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esed: Egemenliğimizden Taviz Vermeyeceğiz

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, halkın talebi doğrultusunda reformların süreceğini belirterek ülkenin ulusal egemenliğinden ve onurundan taviz verilmeyeceğini açıkladı. 

18 Ağustos 2011
Esed: Egemenliğimizden Taviz Vermeyeceğiz

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Baas Partisi merkez komite üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, başlatılan reformların yabancıların baskılardan değil halkın düşünce ve inançlarından kaynaklandığını belirterek reformların kararlılıkla sürdürüleceğinin mesajını verdi.

Reformlar konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluk ve görevi yerine getirmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Esed, “ülkenin geleceğini daha güzel kılmak için yetkililer, reformlar konusunda toplumun çeşitli kesimleriyle diyalog halinde olmalı ve her kesimin katılımı için reform programlarının uygulanması konusunda verilen talimatlara uyulmalıdır” dedi.

Suriye’ye yöneltilen uluslararası baskılara da değinen Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, “Bunlar tıpkı 2003-2005 yılları arasındaki gelişmeler gibidir. O dönemde de düşmanlar, Suriye’nin meşru haklarını savunmadaki Arap tutumunu zayıflatmak için çaba gösterdiler; ancak başarısız oldular. O dönemde de Suriye, uluslar arası baskılara karşı kendi ilkelerini savunarak Arap tutumunu savundu” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.