Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye?ye Kara Propaganda Yapılıyor

Rus televizyonu Russia Today, muhabirinin Suriye?nin Deyr ez-Zor kentinde halkla yaptığı röportajları aktararak Batı medyasının Suriye?ye yönelik bir kara propaganda yaptığını öne sürdü. 

18 Ağustos 2011
Suriye?ye Kara Propaganda Yapılıyor

Russia Today televizyonu, Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin verdiği haberinde “Esed muhalifleri, Batı medyasına yaptıkları açıklamalarda Suriye güvenlik güçlerinin Beşşar Esed’in çekilmesini isteyen binlerce göstericinin üzerine ateş açtığını ve her gün birçok kişiyi öldürdüğünü söylüyor. Ancak Deyr ez-Zor halkından Russia Today’a konuşan Suriyelilerin anlattıkları gerçeğin başka türlü olduğunu gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

“Son haftalarda muhaliflerin tabiriyle çatışmaların merkezi olan Suriye’nin doğusundaki Deyr ez-Zor kenti sakinleri dün sokaklara çıkarak kenti silahlı gruplardan kurtaran Suriye güvenlik güçlerine teşekkür ettiler” diyen Russia Today muhabiri, kentte röportaj yaptığı Suriyelilerin söylediklerini aktardı.

Russia Today’a konuşan bir Suriyeli, “Bir ay önce silahlı bir grup kenti kontrolü altına aldı. Vatandaşlar evlerinden çıkamaz oldu. Onlar caddeleri ve sokakları kapattılar, şehir hayalet kente döndü. Halk saklandı, bizler tıpkı rehineler gibiydik” dedi.

Silahlı grupların işgalinin yaklaşık 20 gün sürdüğünü belirten Safa Hamad Hasan isimli bir Suriyeli de “Bu teröristler gücü nereden aldılar. Onlara eczaneye gitmem gerektiğini söyledim, bana izin vermediler. Ordudan gelip bizi bunlardan kurtarmasını biz istedik” dedi.

Suriye ordusunun Deyr ez-Zor kentindeki operasyonların bittiğini ve askerlerin kentten çekildiğini açıkladığını, muhaliflerin ise bunu yalanlayarak Esed yönetimini halkı terörist gibi göstermeye çalıştığını söylediğini aktaran Russia Today televizyonu, “peki gösterilerin arkasında gerçekte kimler var? Gerçek göstericiler kimler?” sorusunu kent halkına yöneltti.

Televizyona konuşan bir Suriyeli, “Barışçı taleplerin olduğu kesin. Bu, herkesin bildiği bir şey; ancak birileri gelip arabaları ateşe veriyorsa o zaman durum değişir. Yollara barikat kurmakla görevli bir şahsa neden orada olduğunu sorduğumda bana bu işi yapması için kendisine para verildiğini söyledi” dedi.

Russia Today, Suriye’de son günlerde durumun sakin olduğunu; ancak gösterilerin yer yer devam ettiğini ve tutuklamaların yaşandığını bildirirken Fransız Le Figaro gazetesi ise ABD ve AB ülkelerinin Suriye’ye yönelik baskılarını arttırmasıyla eş zamanlı olarak İsrail’in de Suriye sınırındaki güçlerini takviye ettiğini duyurdu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.