İsrail parlamentosu (Knesset), Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddialarının gündeme alınmasına yönelik önergeyi görüşerek, ilk kez Eğitim Komisyonu'na sevk etti.
Parlamento genel kurulunun bugünkü toplantısında, sol kanat partilerden Meretz'in milletvekili Zahava Gal-On'un öncülüğünü yaptığı gündeme alma önergesi görüşüldü ve önergenin Eğitim Komisyonu'na sevk edilmesi, genel kuruldaki 20 milletvekilinin tamamının oylarıyla ve hükümetin de desteğiyle benimsendi.
İsrail'deki Ermeni toplumunun her yıl parlamentodan bu konuda beklenti içinde olduğunu belirten Gal-On, hükümetten önergesini Eğitim Komisyonu'na sevk etmesini istedi ve hükümet de bunu kabul etti. Gal-On, "İnanıyorum ki Knesset konuyla ilgili açık bir tavır sergileyecektir" dedi.
Gal-On, İsrail'in bugüne dek Türkiye'nin tavrını benimseyerek, söz konusu iddiaları görüşmeyi reddettiğini kaydetti.
Önceki yıllarda da özellikle Meretz partisi üyesi ve sonradan başkanı olan eski milletvekili Haim Oron'un girişimiyle bu konuda mecliste görüşme açılması talebinde bulunulmuş, ancak İsrail hükümetlerinin karşı çıkması nedeniyle, önergeler oturumların kapalı yapıldığı Dışişleri ve Savunma Komisyonu'na sevk edilerek, burada askıya alınması yoluna gidilmişti.
Siyonist rejim siber savaşa hazırlanıyor
Netanyahu, ülkesinin tüm hayati sistemleri felce uğratabilecek siber saldırılara açık olduğu uyarısında bulundu.
Siyonist Binyamin Netanyahu, ülkesinin, stratejik bilgisayar ağlarına yabancı devletlerden yöneltilebilecek siber terör saldırılarını önlemek üzere bir görev gücü kurulduğunu açıkladı.
İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ulusal sibernetik görev gücünün amacının İsrail'i savunma sistemlerine ve altyapı şebekelerine verilebilecek olası zararlardan korumak olduğu belirtildi.
Ulusal sibernetik görev gücünün başkanlığını Ulusal Araştırma ve Geliştirme Konseyi Direktörü Prof. İzak Ben-İsrail'in yaptığı bildirildi.
Netanyahu, İsrail'in ülke yaşamının dayandığı tüm hayati sistemleri felce uğratabilecek siber saldırılara açık olduğu uyarısında bulundu ve "Elektrik, su şebekeleri, kredi kartları, ulaşım, trafik; bunların hepsi bilgisayarlarla yönetiliyor ve dolayısıyla saldırıdan zarar görebilir. Bu gibi tehditlere cevap verecek bir savunma sisteminin acilen oluşturulması gerekiyor" diye konuştu. Netanyahu, "hükümetin aldığı önlemlerin, tehdidin güvenliği ilgilendiren kısmı ile ilgili olduğunu" sözlerine ekledi.
Başbakanlık açıklamasında, bu görev gücünün geçtiğimiz yıllarda dünyada meydana gelen bu tür saldırılardan sonra kurulmasına karar verildiği belirtilerek, Brezilya'da elektrik şebekesinin ve Estonya'da bankacılık sisteminin hacker'ların saldırılarına maruz kaldığı hatırlatıldı.
Siyonist İsrail'in elektronik sisteminin de sürekli olarak bu tür tehditlerin altında kaldığına işaret edilen açıklamada, 2008 yılında İsrail Merkez Bankası'nın sitesinin devre dışı kaldığı, geçen yıl Haziran ayında da Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının ardından, Tel Aviv belediyesinin de aralarında bulunduğu birçok İsrailli internet sitesinin hacker'ların saldırısına uğradığı ifade edildi.
19 Mayıs 2011