Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn'de İşkenceler Sürüyor

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi ve Bahreyn Genç İnsan Hakları Derneği, Bahreynli tutukluların hapisteki ağır işkence durumu, tecavüzle tehdit edilmesi ve Bahreyn mahkemelerinin konuya duyarsızlığını yansıtan raporu yayınlandı. 

19 Mayıs 2011
Bahreyn'de İşkenceler Sürüyor

Bildiride şu ifadeler yer aldı:  

16 Mayıs'ta Bahreyn hükümetini yıkmak için girişimde bulunan yirmi bir Bahreynli aktivistin üçüncü mahkemesi görüşülmüştür. Tutukluların yargılanması sırasında El Halife güçleri “Orta Doğu Ve Kuzey Afrika Hattı Mukaddem Savunma Avukatları Örgütü” (MENA) koordinatörü ve “Bahreyn insan hakları eski başkanı” Abdulhadi el Hace” bey mahkeme salonundan dışarı çıkartılmışlardır.

Bu olay yargılamanın başladığı sırada Abdulhadi el Hace ağzını açıp: “Ben televizyon ekranları karşısında kral Hammad’dan af dilemediğim için beni cinsel tacizle tehdit ettiler!” sözlerini söylediğinde gerçekleşti.  

Abdulhadi el Hace mahkeme yargıcına şu açıklamalarda bulundu: “Ben bir önceki duruşmada mahkemeye beni tehdit ettiklerini açıklamıştım, ancak mahkeme korunmam için hiçbir girişimde bulunmadı!”

Mahkeme yargıcı Abdulhadi el Hace’nin bu açıklamalarını duymazlıktan gelerek mahkemeden dışarı çıkarılmasını istedi. Abdulhadi el Hace ise benim diyeceklerim bundan ibaretti, ben söyleyeceklerimi söyledim ve başka bir sözüm yok açıklamasında bulundu.

Tutukluların Canları Tehlikede

Bu işam ve tehditler karşısında “Bahreyn İnsan Hakları Merkezi” ve “Bahreyn Gençleri İnsan Hakları Derneği” tutukluların hayatlarından endişe duyduklarını açıkladılar. Önceden de 4 tutuklunun zindanlarda işkenceyle öldürülmeleri bu endişeleri arttırmaktadır. Bu durum özellikle hapiste kendilerine karşı uygulanan işkence ve tacizleri açıklama niyetinde olanlarda kaygı verici bir boyutta.

“Bahreyn İnsan Hakları Merkezi” ve “Bahreyn Gençleri İnsan Hakları Derneği” şu taleplerde bulundu:

1- Abdulhadi el Hace ve öteki 20 tutuklunun kayıtsız ve şartsız olarak bir an önce serbest bırakılması

2- Zindanlardaki işkence ve kötü muamelelerin bir an önce tarafsız ve adil bir şekilde incelenmesi

3- Bahreyn zindanlarında tutuklu bulunan Abdulhadi el Hace ve öteki tutukluların hayatlarının garanti edilmesi ve durumlarının düzeltilmesi için uluslar arası toplumun Bahreyn hükümetine baskı yapması.

Bahreyn Meclisi'nde Şii vekil kalmadı!

Bahreyn'de parlamento, muhalefetteki son 7 Şii milletvekilinin istifasını kabul etti.

Bahreyn’in resmi ajans Bna, demokrasi yanlısı gösterilerin bastırılmasını protesto etmek amacıyla istifalarını veren 7 Şii milletvekilinin istifalarının kabul edildiğini duyurdu.

Haberde, Parlamento Başkanı Halife El Dhahrani'nin istifalarını sunan milletvekillerine kararlarından vazgeçmeleri için mektup gönderdiği ancak mektuba yanıt gelmemesi üzerine istifaların kabul edildiği ifade edildi.

Parlamento, Şii muhalefetin 18 milletvekilinden 11'inin istifasını 29 Mart'ta kabul etmişti. Bu milletvekilleri de protestoculara yönelik şiddeti kınamak için istifalarını sunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.