Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mısır, İsam Şeref'ten Memnun

Mısır halkının Hüsnü Mübarek?in son başbakanı Ahmed Şefik?in istifasından sonra başbakanlığa İsam şeref?in gelmiş olmasından memnun olduğu bildirildi. 

07 Mart 2011
Mısır, İsam Şeref'ten Memnun

Mısırlı Uluslararası İnsan Hakları Örgütü Üyesi Muhammed Zuheyri, başbakanlığa getirilen İsam Şeref’in Hüsnü Mübarek rejimini deviren devrimcilerin adayı olduğunu belirterek “İsam Şeref, Mısır devriminin merkezi olan Tahrir Meydanı’nda yapılan rejim karşıtı gösterilere katılmıştı” dedi.

İsam Şeref’in Ulaştırma bakanlığına seçildiği sırada da Hüsnü Mübarek rejimi karşıtı olduğunu belirten Zuheyri, Şeref’in Hüsnü Mübarek’in bakanlığına yönelik müdahalelerini protesto ederek bakanlıktan istifa ettiğini söyledi.

Tahrir Meydanı’ndaki Cuma namazlarına imamet eden Şeyh Mazhar Şahin de el-Alem televizyonuna verdiği demecinde İsam Şeref’in Mısır’daki halk devriminin taraftarı olduğunu belirterek “       Önceki yöneticilerin ülkenin servetlerini yağmalaması sebebiyle bir viraneye dönen Mısır’ın İsam Şeref gibi yöneticilere ihtiyacı var” dedi.

Öte yandan Mübarek rejimine karşı başlatılan gösterileri kanlı bir şekilde bastırmaya çalışan eski İçişleri Bakanı Habib el-Adili’nin yargılanmasına başlandı. General Adili, görevini kötüye kullanma ve kara para aklama suçlarından yargılanıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.