Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İslam'da İlk Mescit

Peygamber'in (s.a.v) Medine'deki ilk işi, müslümanlar için bir mescid bina etmek oldu. Mescid müslümanlar için bir ibadetgâh olmasından başka bir talim ve terbiye yeri bir siyaset ve kazavet merkezi idi de.  

21 Şubat 2011
İslam'da İlk Mescit

Hz. Peygamber (s.a.a) Medine’ye doğru hicreti esnasında Yesrib yakınlarındaki Kuba denen yere varınca, Yesrib’e hep birlikte gitmek için, Hz. Ali ile Fatıma’yı beklemek üzere orada birkaç gün mola verdi. Hz. Ali (a.s)yol yorgunluğundan ve yolculuğun tehlikelerinden bitkin durumda Hz. Peygamberin (s.a.a) yanına vardı. Resullullah (s.a.a) yanına gelen Hz. Ali’yi (a.s) kucakladı başına gelenler karşısında duyduğu üzüntüden dolayı gözleri yaşardı. Resulullah (s.a.a) birkaç gün Kuba’da kaldı. Oradayken yaptığı ilk iş putları kırmak oldu. Arkasından buranın adı ile Müslümanların ilk mescidinin temelini attı. Sonra cumaya rastlayan bir  günde Kuba’dan yola çıktı. Öğle namazı vakti Ranuna dene yere vardı. Burada İslam tarihindeki ilk Cuma Namazı’nı kıldı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.