Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Gündemi

Maliki, Amerikan askerlerinin belirlenen sürede Irak?tan tamamen çekileceğini açıkladı; Caferi Irak siyasi hayatında yeniden etkin oluyor. 

29 Aralık 2010
Irak Gündemi

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Amerikan askerlerinin belirlenen sürede Irak’tan tamamen çekileceğini açıkladı.

Amerika’da yayımlanan Wall Street Journal gazetesine demeç veren Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Amerikan askerlerinin Irak’la yapılan anlaşma gereği belirlenen sürede çekileceğini açıkladı.

Irak’la Amerika arasında yapılan “Irak’taki Amerikan askerlerinin statüsünün belirlenmesi anlaşması” gereği Washington yönetimi 2011 yılı sonuna kadar bu ülkedeki askerlerinin tamamını çekeceklerini belirtmişti.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, gazeteye verdiği demecinde Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Irak’ın hiçbir ülkenin kontrolü altında olmayacağını söyledi.

Irak güvenlik güçlerinin Irak’ın güvenliğini sağlama gücüne sahip olduğunu vurgulayan Başbakan Maliki, “Irak, hiçbir ülkenin askeri müdahalesine ihtiyaç duymamaktadır ve hiçbir ülkeye güvenliği sağlama gerekçesiyle Irak’ta asker barındırma izni vermeyecektir” dedi.

Caferi, yeniden etkin
 
Irak’ın Nuri el-Maliki’den önceki Başbakanı İbrahim Caferi, ülkenin siyasi hayatında yeniden etkin oluyor.

Irak eski Başbakanı İbrahim Caferi, Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın kurduğu Irak Ulusal Birlik Koalisyonunun başkanlığına seçildi.

Seçimin, Irak Ulusal Birlik Koalisyonu üyelerinin katılımıyla ve İbrahim Caferi’nin Bağdat’taki evinde yapıldığı ve Ulusal Reform Hareketi adlı siyasi grubun lideri olan İbrahim Caferi’nin koalisyonun liderliğine seçildiği bildirildi.

Irak parlamentosundaki en büyük siyasi grup olan Irak Ulusal Birlik Koalisyonu 325 sandalyeli mecliste 159 sandalyeye sahip bulunuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.