Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran'a Düşman Bir Topluluğa Katılmayız

Lübnan başbakanı Saad Hariri, ülkesinin İran'a düşmanlık eden hiç bir uluslararası topluluğa katılmayacağını vurguladı. 

29 Kasım 2010
İran'a Düşman Bir Topluluğa Katılmayız

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Rahimi ile görüştükten sonra bir açıklama yapan Hariri, İran'ı sadece özel bir parti veya grubu temsilen değil, Lübnan milli vahdet hükümetini temsilen ziyaret ettiğini belirtti.

Hariri, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman arasında imzalanan anlaşmaların hayata geçirilmesini görüşmek üzere Tahran'ı ziyaret ettiğini kaydetti.

Lübnan İran'ı başta barışçıl nükleer enerjiden yararlanma hakkı olmak üzere tüm alanlarda desteklediğini belirten Hariri, ülkesinin İran'a düşmanlık eden hiç bir uluslararası topluluğa katılmayacağını vurguladı.

Hariri ve Rahimi görüşmesinde her iki taraf, çeşitli alanlarda işbirliği ve bilgi alış verişine vurgu yaptı.

Lübnan ordusuna yardıma hazırız

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, ülkesinin Lübnan ordusuna yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yle görüşen Vahidi, "Daha önce de birçok kez yineledik, bugün de açıklıyoruz: Lübnan ordusunun yanındayız ve işbirliğine hazırız" dedi.

Vahidi, Lübnan ordusunun İsrail'e karşı koymasından gurur duyduklarını dile getirerek, Lübnan ordusunun, Lübnan ulusunun haklarını savunabileceğini gördüklerini belirtti.

Hariri de açıklamasında, ziyaretinin iki ülke arasında savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmasını ümit ettiğini kaydederek, Lübnan'ın birliği, güvenliği ve istikrarının iç ve bölgesel meseleleri çözüme kavuşturmak için çok önemli bir rol oynadığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.