Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kahraman Şehit Unutulmayacak

Ermenilerin Haziran?da şehit ettiği Azeri uzman çavuş Mübariz İbrahimov?un Milli kahraman ilan edilmesinin ardından Palmali Şirketler Grubu da bu kahramanı yaşatmaya karar verdi.  

06 Ağustos 2010
Kahraman Şehit Unutulmayacak

Palmali Şirketler Grubu Azerbaycan kahramanlarının, aydınlarını ve tarihi değerlerini dünya sularında yaşatmaya devam ediyor. ANS Press'e verilen bilgiye göre, ekim ayının 15'inde Türkiye'de suya indirilecek Armada tipli gemiye Azerbaycan Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov'un adı verilecek.

Mübariz İbrahimov, 18 Haziran 2010'da Terter'in Çaylı Köyü istikametinde işgalci Ermenilerin saldırısına karşı koyarken dört Ermeni askerini öldürerek kahramancasına şehit olmuştu. 22 yaşındaki bu yiğidin cansız bedeni Ermenilerce götürülmüş ve hala geri dönememiştir.

Ermeni vahşeti sanal alemde

Azerbaycan ve Uluslararası Kızıl Haç örgütünün baskılarına rağmen Ermenistan'ın bizde yok dediği Azerbaycanlı askerin cesedinin fotoğrafları ‘'odnoklassniki.ru'' sitesinde Tehler Yan isimli kullanıcı tarafından paylaşıldı. ‘Tüm Azerilerin sonu böyle olacak' başlığı ile yayınlanan fotoğraflar, Ermeni vahşetini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yayınlanan fotoğrafların bir bölümünde elleri bağlı şekilde olan şehit askerin yüzünde derin yaralar olduğu görülüyor. Azerbaycanlıları kahreden diğer bir fotoğrafta ise şehit askerin gövdesinin sol tarafından kurşunlandığı dikkat çekiyor. Azerbaycanlı askerin ölmesinin ardından Ermenilerce ellerinin bağlanıp tekmelendiği yürekleri burkan fotoğraflarda ortaya çıkıyor.

19 Haziran'da Azerbaycan-Ermenistan sınırında Ermenilerin saldırısına maruz kalan Mübariz İbrahimov, 4 Ermeni askerini öldürdükten sonra kendisi de şehit olmuştu. Uzman çavuş İbrahimov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı' nın emri ile Milli Kahraman ilan edilmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan tepki

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Teymur Abdullayev, fotoğrafların yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada Ermeni riyakarlığının yine ortaya çıktığını söyledi.

‘Biz defalarca Mübariz İbrahimov'un cesedinin Ermeniler'de olduğunu bildirdik' diyen Abdullayev, Ermeniler'in hem kendilerine hem de uluslararası topluma yalan cevaplar vermesine rağmen fotoğrafların kendileri tarafından yayınlanmasının Ermeni sahtekarlığının bir sonucu olduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.