Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hiroşima Kurbanları Anıldı

Tarih 6 Ağustos 1945. ABD 65 yıl önce yaptığı katliamla tarihe kara bir leke düşüyordu. ABD tarafından atılan atom bombası Japonya'da 140 bin kişiyi katletderken binlerce insanın da sakat kalmasına neden oldu.  

07 Ağustos 2010
Hiroşima Kurbanları Anıldı

Japonya'nın Hiroşima kentine ABD'nin 6 Ağustos 1945 tarihinde atarak katlettiği 140 bin kişi anıldı.

Bu seferki anma töreni diğer törenlerden çok büyük bir farklılık gösterdi. Törene ABD başta olmak üzere nükleer bomba sahibi ülkelerin temsilcileri de ilk kez katıldı. Bu ülkeler arasında İngiltere ve Fransa gibi kirli bir geçmişe sahip ülkeler de katıldı.

'Sonsuz Alev' anıtı önündeki törene katılan BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, yaptığı açıklamada, 'Bu yılki anma törenlerinin, nükleer silahların yokedilmesi için dünyaya güçlü bir işaret gönderdiğini' söyledi.

O gün...

6 Ağustos 1945 dünya tarihinin en karanlık tarihlerinden birisi. 2. Dünya Savaşının sonuna gelinirken, gücü iyice tükenmiş ve savaştan çekilmek isteyen Japonya’nın Hiroşima kentine ‘Enola Gay’ isimli uçaktan bırakılan ‘Little Boy’ isimli atom bombası, 140.000 kişinin ölmesine, binlerce kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

Savaştan sonra oluşacak siyasi atmosferde yerini korumak ve Sovyetler Birliği’nin güçlenmesine engel olmak isteyen ABD, üç gün sonra benzer bir katliamı Nagazaki’de de uygulamıştı. İnsanlığın yüz karası saldırının ardından binlerce Japon kanser yüzünden ölürken, başta sakat doğumlar olmak üzere, radyasyonun sebep olduğu problemler geçen 65 yıla rağmen etkisini sürdürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.