Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türk Kardeşlerimizle Omuz Omuzayız

Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı?nda (AİGK/CICA) konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "İsrail konusunda Türk kardeşlerimizle omuz omuzayız" dedi. 

09 Haziran 2010
Türk Kardeşlerimizle Omuz Omuzayız

Aliyev konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Akdeniz’de yardım gemisine saldırarak yardım gönüllülerini katleden bu saldırıyı kesinlikle kınıyoruz. Saldırı ile ilgili olarak Azerbaycan halkının Türk kardeşlerinin yanında, omuz omuza olduğunu söylemek istiyorum.

Bölgede ve dünyada güvenlik önlemlerine son derece ciddi yanaşıyor güvenliğin sağlanması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Özellikle enerji ulaşımı ve güvenliği konusundaki çalışmalarımız konusunda başarılı girişimlerimiz oldu. Ama Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgal etmesiyle 1 milyondan fazla insanımız mülteci durumunda yaşamak zorunda bırakılmıştır. Dağlık Karabağ’da etnik temizleme politikası yürütüldü. Biz uluslararası kuruluşların kararlarının Ermenistan tarafından kabul edilip uygulanmasını talep ediyoruz. BM güvenlik Konseyi Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarından koşulsuz çıkması için 4 karar aldı ama bu kararlar henüz uygulanmadı. Eğer uluslararası hukuk kuralları uygulanmıyorsa o zaman dünyaya bu kurallardan, nasıl bahsedebiliriz? Azerbaycan sorunu barış yoluyla çözmekten yana olduğunu açıkladı. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü tüm dünya tarafından tanınıyor. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü sağlanması durumunda ülkemizde yaşayan Ermenilere özerklik verilmesi konusu gündeme gelebilir.’

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.