Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Karabağ'ı Geri Almalıyız

Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynelov Iğdır'da düzenlenen basın toplantısında, "Karabağ'ı unutmamalıyız ve onu derhal geri almalıyız." dedi. 

16 Mayıs 2010
Karabağ'ı Geri Almalıyız

Azerbaycan'ın geçmiş Kars, yeni İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynelov, vedalaşmak üzere geldiği Iğdır'da, düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

"Karabağ sorunu barış yoluyla çözmeyi amaçlıyoruz. Karabağ'ı unutmamalıyız ve onu derhal geri almalıyız. Bunu ancak Azerbaycan ve Türkiye arasında oluşturulacak işbirliğiyle gerçekleştirebiliriz. Karabağ sorunu Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gücü ile çözülecek. Biz her fırsatta Ermenilere dostluk elini uzattık, ama onlar buna Hocalı'da soykırım yaparak karşılık verdiler. Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Hocalı Soykırımı gerçeğini dünyanın her yerine ulaştırmalıyız. Biz, Türk milleti olarak insan sevgisiyle dolu bir milletiz, herkese kucak açıyoruz."

Türkiye'de yüz bini aşkın kaçak Ermeni'nin olduğunu ve bu sayede yarım milyon Ermeni'nin bu ülkeden ekmek yediğini belirten Zeynelov, Ermenilerin ticaret amacıyla Türkiye'ye geldiklerini, fakat çoğunun geri dönmediğini söyledi.

Ermenilerin sınır kapılarının açılmasını sürekli gündeme taşımasının amacının Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşlik ilişkilerine zarar vermek olduğunu vurgulayan Zeynelov "Elbette gelecekte Azerbaycan-Türkiye-Ermenistan sınırları açılacak. Ama bu, işgal edilen topraklar geri alındıktan sonra mümkün olacak. Ermeniler Türkiye sınırlarını kabul edecek ve bu meseleler müzakere edilecek. Aksi takdirde, kanın akmaya devam ettiği bir sırada, toprakların işgalinin sürdüğü bir dönemde sınırların açılması, sadece Azerbaycan'ın değil, Türkiye'nin de aleyhinedir. Ermeniler, Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşlik ilişkilerine zarar vermek için bu konuyu gündeme getiriyorlar. Türkiye hükümeti de işgal bitmeden kapıların açılmayacağını bildirmiş durumda." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.