Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Sistani?den Seçimlere Katılım Vurgusu

Irak'ta genel seçimlerin yaklaştığı bir sırada ülkenin en önemli taklit mercii, halkın meclis seçimlerine katılması zaruretine vurgu yaptı.  

24 Şubat 2010
Ayetullah Sistani?den Seçimlere Katılım Vurgusu

Ayetullah Sistani tarafından yayınlanan bildiride ülkedeki mevcut hassas durumda genel seçimlerin büyük öneme sahip olduğu zira halkın yasama ve yürütme organlarının durumunun iyileştirilmesi konusunda tek umut noktası olduğu belirtildi.

Ayetullah Sistani halkın seçimlere katılmamasının düşmanların gayri meşru planlarının uygulanmasına zemin hazırlayacağını vurgulayarak Irak halkından ülkenin tarihinde bir dönüm noktası olan meclis seçimlerine katılmaları ve uygun şahıslara oy vermeleri çağrısında bulundu.

Üstelik Irak genel seçimlerinin ülkenin siyasi hayatındaki tesirleri dolayısıyla siyasi sürece karşı çıkanlar da ciddi faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu arada bazı muhalif grupların olumsuz girişimlerinin yanında Amerika da Irak seçimlerini etkilemek için komplolarını sürdürüyor.

Amerika'nın Bağdat büyükelçisi Kristofer Hill müdahaleci açıklamalarını sürdürerek Irak halkının Amerika'nın siyasetlerine eşlik etmemeleri durumunda dünyanın hiç bir yerinde saygın olmayacağını iddia etti ve seçimlerden sonra Irak'ta siyasi kargaşanın baş göstermesi ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Amerikalı yetkilinin sorumsuzca yaptığı açıklamalar Irak'ta geniş tepkilere sebep oldu, nitekim bazı adaylar ve özellikle milli koalisyon listesindeki adaylar, Amerika'yı Irak'ta tefrika ve ihtilaf oluşturmaya çalışmakla suçladılar.

Bu arada Amerika ile bazı yerli cereyanların menfi girişimlerine rağmen Irak'ta seçim süreci mantıki bir seyir izliyor. Diğer bir deyişle Irak'ta yedi Martta şeffaf ve sağlıklı seçimlerin yapılması için tüm hazırlıklar yapılmıştır.

Irak halkı meclis seçimlerinin coşkulu ve geniş katılımla yapılmasına hazırlanıyor ve bu arada alimler ve taklit mercileri kamuoyunun aydınlatılmasında eşsiz ve inkar edilmez bir role sahiptirler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.