Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan?dan İran?a Anlamlı Ziyaret

İki ülke arasında kültürel, siyasi, tarihi ve dini bağların bulunduğunu belirten Laricani, iki taraflı ilişkilerin gelişmesi için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.  

22 Şubat 2010
Azerbaycan?dan İran?a Anlamlı Ziyaret

İran komşu ülkeler ile dostça ve barış içerisinde ilişkilerini geliştirmek istiyor.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Esedov'un Tahran ziyaretinde yaptığı açıklamada İran İslam Cumhuriyeti’nin komşuları ile ekonomik ilişkilerini arttırmak istediğinin altını çizdi.

Laricani, İran’ın, komşu ve dost ülkelerle ilişkileri her alanda geliştirmeyi temel politika olarak aldığını ve iki ülkenin dini, kültürel ve tarihi sahalarda sayısız ortaklıklarının olduğunu vurgulayarak İran’ın Karabağ’da barışın sağlanması için her türlü yardım ve işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Bu görüşmede İran’ın bölgedeki tutum ve politikalarından övgüyle sözeden Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Esedov da, İran’ı büyük bir ülke ve İran milletini, köklü bir medeniyete sahip bir millet olarak nitelerken, iki ülke arasında ilişkilerin her alanda gelişmesi gerektiğini hatırlattı ve Karabağ sorununun temelinde güçlü ve zorba devletlerin rolünün bulunduğunu belirterek, ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.