Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'ta Birlik Zamanı

Geçtiğimiz ağustos ayında vefat eden Abdülaziz El Hekim'in çok arzuladığı birlik sonunda gerçekleşiyor. Irak Ulusal İttifakı'na Maliki de katılacak, seçimlere ortak liste ile girilecek. 

14 Kasım 2009
Irak'ta Birlik Zamanı

el-Forat televizyonunun haberine göre Irak İslami Yüksek Konseyi üyelerinden Humam Hammudi bugün düzenlenen bir toplantıda, Başbakan Nuri el-maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı’na, Irak Ulusal İttifakı ile ortak listede yer alması için çağrıda bulundu.
 
Irak Ulusal İttifakı’nın üst düzey yetkililerinden Humam Hammudi, siyasi grupların adaylık başvurusuna ilişkin resmi süre dolmadan önce Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı’ndan Irak Ulusal İttifakı’na katılmalarını istediklerini söyledi.
 
Irak İslami Yüksek Konseyi öncülüğündeki Irak Ulusal İttifakı ile Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı seçimlere ortak listeyle gitmek için görüşmelerde bulunmuş ve her iki ittifakın birleşme konusunda anlaşmaya vardıkları açıklanmıştı.

Başbakan Nuri el-Maliki’ye yakın isimlerden Ali el-Edib, seçim yasasının kabulünden önce yaptığı bir açıklamada Ulusa İttifak’la Hukuk Devleti’nin birleşme konusunda anlaşmaya vardığını; ancak ortak listenin açıklanması için seçim yasasının kabul edilmesini beklediklerini söylemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.