Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esad Türkiye'nin Arabuluculuğundan Yana

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Suriye ve İsrail arasındaki arabulucu rolünü bir kez daha ön plana çıkardı. 

14 Kasım 2009
Esad Türkiye'nin Arabuluculuğundan Yana

Esad, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Bugün Suriye barış istiyor, ortada Türkiye gibi bir arabulucu var. Türkiye arabuluculuğu başlatmaya hazır. Ortada Fransa ve AB'nin de bu sürece desteği var. Eksik olan, İsrail'in sonuca ulaşmak için bunu istememesi" diye konuştu.

Esad, "Eğer İsrail başbakanı Binyamin Netenyahu, ciddiyse, heyetini ve uzmanlarını Türkiye'ye gönderebilir, biz de gönderebiliriz, eğer ilgileniyorlarsa, görüşmeler olur" diye konuştu.

Suriye lideri, "İsrail ve Suriye arasındaki görüşmelerin, tek tarafla başlayamayacağını" belirtti ve ilerleme sağlamak için diğer tarafın ortada bulunmadığını ifade etti.

Sarkozy, önceki gün İsrail Başbakanı Netanyahu'yu da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.