Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ürdün'ün Baasçı Şefkati

Ürdün, idam edilen Saddam Hüseyin'in, idamdan kurtulan tek yardımcısı Tarık Aziz'in ailesine insani nedenlerle(!) vatandaşlık verildiğini açıkladı. 

04 Kasım 2009
Ürdün'ün Baasçı Şefkati

Ürdün, idam edilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in yardımcısı Tarık Aziz'in ailesine vatandaşlık hakkı tanıdı.

Ürdün bakanlar kurulu, Tarık Aziz'in karısı Violet (68) ile küçük oğlu Saddam Aziz'e (30) insani nedenlerle vatandaşlık verildiğini açıkladı.

Aziz'in büyük oğlu Ziyad'a da geçen yıl Ürdün vatandaşlığı verilmişti. Saddam Aziz ise geçen yıl diş hekimi olarak iş bulduğu Yemen'e taşınmıştı.

Eli kanlı Saddam Hüseyin rejiminin uluslararası alandaki tanınmış simalarından olan, eski Irak Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tarık Aziz, ABD'nin Irak'ı işgal etmesinin ardından yargılanmış, Irak'ın kuzeyinden Kürtlerin sürülmesi ve 1992'de 42 tüccarın öldürülmesi davalarından hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.