Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerika'nın Niyeti Değişmedi

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, öğrenci ve şehit ailelerini kabulde yaptığı konuşmada Amerikalıların niyetlerinin değişmediğini gülümsemelerinin taklit olduğunu söyledi. 

04 Kasım 2009
Amerika'nın Niyeti Değişmedi

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "ABD'nin sahte gülücüklerine kanmayacaklarını, hak ve hukuklarından hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını" söyledi.

Hamaney, öğrenci ve şehit ailelerini kabulde yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak ABD-İran ilişkilerine değindi.

ABD'yi "gerçek zorba güç" olarak niteleyen ve "Zorbalarla mücadelede en önemli konu onları tanımaktır" diyen Hamaney, maddi imkanlar, askeri güç ve propaganda araçlarını kullanarak diğer ülke ve milletlerin içişlerine müdahale edenlerin "zorba güçler" olduğunu ifade etti.

ABD'nin, İran halkına verdiği zararlardan dolayı özür dileyeceğine, hala komplo ve düşmanlık peşinde olduğunu kaydeden Hamaney, "Amerikalılar, İran halkı aleyhinde ellerinden gelen her şeyi yaptı" dedi.

"Amerikalıların görünüşte gülümsediklerini, ancak dikkat edilip araştırıldığında arkalarında hançer sakladıklarının görüldüğünü" belirten Hamaney, "Amerikalıların niyeti değişmemiştir ve gülümsemeleri taktik icabıdır. Ancak çocukları kandırabilirler" ifadesini kullandı.

Hamaney, "büyük ve tecrübeli İran halkının, sahte ve taktik gereği olan gülücüklere aldanmayacağını" söyledi.

İran'ın en başından ön yargılı davranmama kararı aldığını ve Washington yönetiminin "değişim" sloganını takip ettiğini anlatan Hamaney, "Geçen sürede görülen, hiçbir şeyin değişmediğidir" dedi.

ABD'nin ilişkileri düzeltme ve müzakere anlayışını "kurt ile kuzu" hikayesine benzeten Hamaney, "Amerikalılar, bir taraftan müzakerelerden bahsediyor, diğer taraftan da tehditlerine devam ediyor. Diyorlar ki, müzakereler bizim istediğimiz şekilde sonuçlansın, aksi halde filan işi yaparız" diye konuştu.

Ayetullah Hamaney, "İran halkı, bağımsızlık, özgürlük, kendi çıkarlarını koruma, bilim ve teknolojide gelişme peşindedir. Halk, hak ve hukukuna saldırmak isteyenler karşısında bütün gücüyle direnecek ve onlara diz çöktürtecek" ifadesini kullandı.

"Zorbalığı ve diğerlerinin içişlerine müdahaleyi bir kenara bırakması halinde ABD'yi de diğer ülkeler gibi göreceklerini" kaydeden Hamaney, "Amerikalıların yeniden İran'a musallat olmak istemesi ve zamanı geriye döndürmeye çalışması hiçbir şekilde mümkün olmayacak ve İran halkı hiçbir zaman geri adım atmayacak" dedi.

Hamaney, "ABD'nin seçim sonrasındaki gelişmelere bakıp da sevinmemesi gerektiğini, İran'ın derin ve köklü yapısıyla daha zor olayları geride bırakacak güçte olduğunu" ifade etti.


AA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.