Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Arabistan, Dini Özgürlüklerde En Kötü Ülke

Amerika Dışişleri Bakanlığı çeşitli ülkelerde mezhebi özgürlükleri konu edindiği yıllık raporunda, Suudi Arabistan?ın mezhebi özgürlüklere saygı bakımından en kötü ülkelerden biri olduğunu açıkladı. 

31 Ekim 2009
Suudi Arabistan, Dini Özgürlüklerde En Kötü Ülke

Son zamanlarda özellikle Şii müslümanlara yönelik sert tutumu ve yasaklayıcı yaklaşımı ile dikkat çeken Suudi Arabistan yönetiminin bu tavrı Amerikalıların gözünden de kaçmadı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı yayınladığı yıllık raporunda, Suudi Arabistan’da mezhebi özgürlüklerin şiddetle kısıtlandığını, bu ülkede mezhebi özgürlüklerin ne tanındığını, ne de desteklendiğini bildirdi.

Bundan önce de bazı uluslararası insan hakları kurumları Suudi Arabistan’da Şii müslümanların camilerinin kapatılması ve Şii alimlerin tutuklanmasına tepki göstermişti.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.