Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Wall Street Journal:İran, Libya Değil, Yaptırımlar Sökmez

Amerika?nın ünlü Wall Street Journal gazetesi İran?ın Libya olmadığını ve yaptırımların etkili olamayacağını yazdı. 

02 Ekim 2009
Wall Street Journal:İran, Libya Değil, Yaptırımlar Sökmez

Amerika’nın ünlü Wall Street Journal gazetesi İran’ın Libya olmadığını ve yaptırımların İran’ı nükleer programından vaz geçirme konusunda etkili olamayacağını yazdı.

Gazete, Libya yönetiminin Amerika’nın Irak saldırısında başarılı olduktan kısa bir süre sonra direnmekten el çektiğini ve nükleer programını bir kenara bıraktığını belirtirken Amerika’nın eski BMT temsilcisi JohnBulton’un İran’a yaptırımların faydasız olacağı ile ilgili bir yazısına değindi.

Bulton yazısında sunduğu bir takım gerekçelerle İran’a yönelik yaptırımların etkili olmayacağını belirterek Obama’nın karşısında iki seçenek olduğunu, bu seçeneklerden birinin İran’ı şimdiki düzeyde tutmayı başarı saymak ve diğerinin de daha ağır yaptırımlar uygulamak olduğunu, fakat bu yaptırımların da İran’ı nükleer faaliyetinden vaz geçirmeye yetmeyeceğini vurguladı.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.