Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Irak'tan Daha Fazla Asker Çekecek

ABD'nin, yaklaşık 6 yıldır işgal altında tuttuğu Irak'tan gelecek ayın sonuna kadar çekeceği asker sayısının planlanandan daha fazla olacağı bildirildi. 

02 Ekim 2009
ABD Irak'tan Daha Fazla Asker Çekecek

ABD'nin, yaklaşık 6 yıldır işgal altında tuttuğu Irak'tan gelecek ayın sonuna kadar çekeceği asker sayısının planlanandan daha fazla olacağı bildirildi.
 
Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı General Ray Odierno'nun ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesine bugün sunması beklenen raporunda, gelecek ay Irak'taki Amerikan askeri sayısının yaklaşık 120 bin olacağını belirterek, bunun mevcut asker sayısından 4 bin daha az olduğunu kaydettiği ifade edildi.
 
Odierno'nun 8 sayfalık raporunda, Irak'taki Amerikan askerlerine yönelik saldırıların son iki yılda büyük oranda azaldığı da vurgulandı.

Raporda, Ağustos 2007'de 4 bin civarında olan saldırı sayısının geçen ay 600'e kadar düştüğü belirtildi.

Irak'ta El Kaide militanları ve yabancı militanların öncekinden daha az olduğu da ifade edilen raporda, Amerikan askerinin Eylül 2010'a kadar çatışmalara katılmasına son vermesi, 2011 sonunda da ülkeden tamamen ayrılmasıyla ilgili süreçte bazı sorunların çıkacağı öngörüsü de yer aldı.

Raporunda, Irak için en karanlık günlerin geride kaldığını ifade eden Odierno, Irak halkının aşırıcılığı reddettiğini, 2006-2007 yıllarındaki mezhep çatışmalarının yeniden çıkacağına dair işaretler görmediklerini kaydetti.
 
Timeturk

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.