Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kuzey Kafkasya Savaşının Bilançosu Açıklandı

Kuzey Kafkasya savaşının bilançosu açıklandı. 

30 Eylul 2009
Kuzey Kafkasya Savaşının Bilançosu Açıklandı

Rusya Federal Savcılığı ve İçişleri bakanlığı 2009 yılında emniyet birimlerinin Kafkasya savaşındaki kayıpları hakkında bilgi verdi. İçişleri bakanı Nurgaliyev'in açıklamasına göre Kuzey Kafkasya'da yürütülen operasyon sırasında 270 direnişçi hayatını kaybetti, 450 direnişçi ise esir alındı.

2009 yılında Rus emniyet birimlerinin ve askerlerinin kayıpları hakkında da bilgi verildi. Ruslar 2007 ve 2008 yılının askeri kayıpları hakkında resmi açıklama yapmamayı tercih etmişti. Bakanın verdiği bilgiye göre, 2009 yılının ilk sekiz ayında 238 Rus askeri öldü.

Bir dönem Kuzey Kafkasya'daki Rus ordusunun komutanlığını yapan general Yuri Netkaçev, şu anda Rus askerlerinin yaptığı operasyonların genişliğinin NATO'nun Afganistan operasyonuna eşit olduğunu ileri sürdü.

Kuzey Kafkasya'daki operasyonlara 100 bin asker ve emniyet görevlisinin katıldığını söyleyen general, Taliban'ın 20 binden fazla üyesi olduğunu, Kuzey Kafkasya'da ise 500 ile 700 arasında direnişçinin kaldığını iddia ederek, ordunun etkisiz kaldığını ve direnişin giderek güç kazandığını itiraf etti.

Netkaçev, sadece Çeçenistan'da değil Dağıstan, İnguşetya ve diğer bölgelerde de anti-terör operasyonlarının tekrar başlaması gerektiğini de savundu.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.