Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Cennetü?l Baki Mezarlığındaki İmamların Ziyareti Serbest Bırakılmalıdır"

Ayetullah Cafer Suphani, Cennetü?l baki mezarlığının tahrip edilme yıldönümünün gelmesiyle birlikte yayınladığı bir mesajla: dünya Müslümanları Necd ve Hicaz hâkimlerinden Haremeyn-i Şerifeyn?in özgürlüğünü istemekte ve Ehl-i Beyt âşıklarının gerekli özen gösterilerek düzenli bir şekilde Onların (onlara selam olsun) kabirlerini yeniden bina etmelerine izin vermelerini istemektedir. 

28 Eylul 2009

“Lebbeyk” internet sitesinden aldığı habere göre, Ayetullah uzma Cafer Suphani, cennetül baki mezarlığının tahrip edilme yıldönümü olan sekiz şevvalin gelmesi sebebiyle yayınladığı mesajda şu noktalara dikkat çekti: nübüvvetin Ehl-i Beyt’inin melekûti dergâhlarının tahrip edilmesi ve imamların türbelerini saygısızca hakaretle tahrip etmeleri, ikinci Aşura’dır. Dünya Müslümanları özellikle Şialar nefret ve tepkilerini bu cinayeti işleyenlere ve dünyaya duyurmaları gerekmektedir. 85 yıl önce sapık, yoldan çıkmış cehalet ordusu böylesi bir günde kazma ve küreklerle cennetül bakiye saldırarak dört masum imamın haremini ve diğer risalet yakınlarının mezarlarını tahrip ederek yerle bir ettiler.

Irak’ta Askereyn türbelerine saldıranlarda aynı kişiler, aynı ellerdir. Dünya geleneklerinde ve geçmiş şeriatlarda peygamberlerin ve o kavmin büyüklerinin kabirlerine saygı duyulur ve bu şahısların kabirlerine gerekli ihtiram gösterilirdi. Şu anda Filistin’de Hz. İbrahim aleyhi selamın ve diğer peygamberlerin ve vasilerinin kabirleri Ürdün, Suriye, Mısır ve Irak’ta bulunmaktadır bu dediğimiz söze bir delildir.

Maalesef Necd Arapları İslam kültüründen uzak yaşamışlardı ve “Ben risaletime karşılık sizden Ehl-i Beyt’imi sevmenizden başka bir ücret istemiyorum” ayeti yerine Ehl-i Beyt’e karşı düşmanlık güderek peygamber efendimizin diğer aile fertleri ve din büyüklerinin eserlerini ortadan kaldırarak tahrip ettiler. Ve Haremeyn’in genişletilme bahanesiyle her geçen gün bu tarihi mekânları ve eserleri tahrip ettiler.

Dünya Müslümanları Necd ve Hicaz hâkimlerinden Haremeyn-i Şerifeyn’in özgürlüğünü istemekte ve Ehl-i Beyt âşıklarının gerekli özen gösterilerek düzenli bir şekilde Onların (onlara selam olsun) kabirlerini yeniden bina etmelerine izin vermelerini istemektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.