Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yahudi Lobisinden Ahmedinejad'ı Boykot Çağrısı

Ahmedinejad, BM kürsüsünden hitap etmek için Newyork'a yöneldi... Yahudi lobileri, Ahmedinejad'ın konuşmasını engellemek için çalışıyor... 

23 Eylul 2009
Yahudi Lobisinden Ahmedinejad'ı Boykot Çağrısı

Newyork’taki BM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak olan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın boykot edilmesi için Yahudi lobisi harekete geçti.

Yahudi lobisi diğer ülke delegelerinin de Ahmedinejad’ı boykot etmeine çalışırken İsrail Cuhurbaşkanı Shimon Peres, Başbakan Benyamin Netenyahu’nun Ahmedinejad’ın konuşması sırasında BM Genel Kurulu’nda bulunmayacağını söyledi.

İran Cuhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı “çağdaş tarihin en şerli ve dehşet verici insanlarından biri” olarak tanımlayan Peres, böyle birisinin İran’ın geleceğinde yer almaması gerektiğini söyledi.

İsrail yöneticileri Ahmedinejad’ı “İsrail’i ortadan kaldıracak ikinci bir holocaustu gerçekleştirmeye çalışmak”la suçluyor.

İsrail BM temsilcisi Gabriela Shalev İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada Ahmedinejad’ın konuşmasının boykot edilmesinin “sembolik” bir anlam taşıdığını belirterek, diğer ülke temsilcilerinin de boykota ikna edilmeye çalışıldığını, Ahmedinejad’ın ve İran’ın “çok tehlikeli” olduğunu söyledi.

Shalev Amerika’nın da belli ölçüde boykota detek vereceğini belirterek "Amerikalılar da tehlikenin farkında. Onlar da alt düzeyde temsilci bulunduracak. ABD temsilcisi ve yardımcısı salonda yer almayacak” dedi

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.