Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Başkanı Obama, Abbas ve Netanyahu'yu Buluşturdu

ABD Başkanı Barack Obama, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu, bugün akşam saatlerinde Newyork'ta bir araya getirmeyi başardı. 

23 Eylul 2009
ABD Başkanı Obama, Abbas ve Netanyahu'yu Buluşturdu

Obama, üçlü zirvede iki lidere de seslenerek barış görüşmelerini hızlandırmlaarını istedi.

İsrail'den yerleşim merkezlerinin durdurulmasını isteyen Obama, Arap dünyasından da İsrail'le yapılacak barış görüşmelerine destek vermeye çağırdı.

Obama, görüşme sırasında yaptığı açıklamada, Ortadoğu barışı hususunda önemli adımların atıldığını fakat daha yapılması gereken bir çok konu olduğunu kaydetti.

Obama ayrıca, Ortadoğu temsilcisi George Mitchell'i bir hafta sonra yeniden bölgeye göndererek, görüşmelerin önündeki engellerin kaldırılması için çalışacağını belirtti.

Barış Görüşmeleri Yakında Başlıyor

Filistin ve İsrailli üst düzey kaynaklar, İsrail ve Filistinliler arasındaki barış görüşmelerinin en kısa sürede ön şartsız olarak başlayacağını bildirdi.

Netanyahu, düzenlediği basın açıklamasında, taraflar arasında bu konuda ittifaka varıldığını bildirdi.

Abbas'ın ise Netanyahu'ya yerleşim merkezlerini durdurması ve Yol Haritası anlaşmasına bağlı kalması çağrısında bulunduğu öğrenildi.

Taraflar Arasındaki İhtilaflar Var

Mitchell de ksıa bir süre önce düzenlediği basın açıklamasında, taraflar arasındaki ihtilafların hala var olduğunu, her hangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.