Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lübnan'da Oyunun Kuralları Kimin Elinde?

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Müstakbel Partisi Başkanı Saad Hariri'yi bir kez daha hükümeti kurmakla görevlendirdi. 

17 Eylul 2009
Lübnan'da Oyunun Kuralları Kimin Elinde?

Hariri, ikinci defa hükümeti kurmakla görevlendirilmesinden sonra yaptığı basın açıklamasında, muhalefeti ulusal birlik hükümetinin önüne şartlar koymakla suçladı.

Hariri, Ramazan bayramından sonra hükümeti kurmak için geniş kapsamlı hükümeti kurma çalışmalarına başlayacağını ilan etti.

Lübnan Anayasasına göre Cumhurbaşkanı, milletvekilleriyle görüşerek, Lübnan Meclisi'nden en fazla desteği alan kişiyi, hükümeti kurmakla görevlendiriyor.

27 Haziran'daki görevlendirilmesinden sonra yaptığı basın açıklamasında ulusal birlik hükümeti kurma vaadinde bulunan Hariri, bugün yaptığı basın açıklamasında aynı vaadde bulunmadı. Hariri, geniş kapsamlı hükümet kuracağını söyledi.

Hariri, bugün akşam katıldığı iftar programında ise "Halkımızı ne ulusal birlik hükümeti ne tek sesli ne de teknokrat hükümet ilgilendiriyor. Halkımız, sadece onurluca yaşam sürmesini sağlayacak herhangi bir hükümetin var olmasını istiyor" dedi

Hariri'nin ulusal birlik hükümetine vurgu yapmaması, Lübnanlılarun gözünden kaçmadı. Lübnan'da yayın yapan "Liva" gazetesi, Müstkabel partisindeki kaynaklara dayanarak yayınladığı haberinde şu ifadelere yer verdi: "Hariri, hükümeti kurmakla ikinci defa görevlendirilmesinden sonra yaptığı basınb açıklamasında ulusal birlik hükümetine değinmeyerek, hükümetin kurulmasına ilişkin oyunun tüm kurallarının, kendi elinde olduğu mesajını, muhalefete vermek istedi."

Hariri'nin ulusal birlik hükümeti kurmaması durumunda, İlerici Sosyalist Partisi lideri Velid Canpolat'ın tepkisinin ne olacağı merakla bekleniyor.

Bilindiği üzere Canpolat da Hizbullah, Emel, Ulusal Özgürlük Hareketi gibi ulusal birlik hükümeti dışındaki bir hükümeti desteklemeyeceğini ilan etmişti.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.