Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak?tan Suriye?ye İlişkileri Normalleştirmek İçin Dört Şart

Irak, ?Kanlı Çarşamba? diye adlandırılan ve 95 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıdan sonra Suriye ile bozulan ilişkilerinin normalleşmesi için Şam yönetimine 4 şart ileri sürdü.  

16 Eylul 2009
Irak?tan Suriye?ye İlişkileri Normalleştirmek İçin Dört Şart

Irak, “Kanlı Çarşamba” diye adlandırılan ve 95 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıdan sonra Suriye ile bozulan ilişkilerinin normalleşmesi için Şam yönetimine 4 şart ileri sürdü.

Irak’tan yayın yapan Radyo Dicle’nin haberine göre Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Sami el-Askeri, Suriye ile ilişkilerin normalleştirilmesi için Şam yönetimine dört şart ileri sürdüklerini açıkladı.

Sami el-Askeri, Irak’ın ilişkilerini normalleştirmesi için Suriye’den Iraklı silahlı grupların kamplarını kapatmasını, teröristlerin Irak topraklarına sızmasını önlemesini, “Kara Çarşamba” olayının faillerinin Irak’a teslim edilmesini ve Irak halkına karşı şiddete başvuran hiçbir grubu desteklememesini istediğini söyledi.

Suriye’nin bir güvenlik kararı değil, Irak’taki teröristleri desteklememek yönünde siyasi bir karar almaya ihtiyacının olduğunu belirten Askeri, “Suriye, Irak’taki terörist eylemlere doğrudan katılan kişileri teslim etmeli ve diğer grupların faaliyetlerini yasaklayarak bu grupları sınır dışı etmelidir” dedi.

Irak hükümetinin geçen ay Maliye ve Dışişleri bakanlıklarına düzenlenen 95 kişinin ölümü ve 203 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan terörist saldırılardan Suriye tarafından desteklenen Baasçıları sorumlu tutmasından sonra Şam ile Bağdat arasındaki ilişkiler gerginleşmişti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.