Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kuveyt'ten Irak İşgali İçin ABD'ye Yıllık 2.1 Milyar Dolar Yardım!

ABD'nin Kuveyt Büyükelçisi Jones, bölgede ABD'yle Kuveyt arasında güvenlik işbirliği olduğuna değinerek, Kuveyt'in Irak'taki Amerikan askerlerine yıllık olarak 2.1 milyar dolarlık yardım yaptığını bildirdi. 

16 Eylul 2009
Kuveyt'ten Irak İşgali İçin ABD'ye Yıllık 2.1 Milyar Dolar Yardım!

ABD'nin, Kuveyt Milletvekillerini köpeğe benzeten, bu yüzünden de bu ülke Milletvekillerinin kendisinin derhal yurt dışı edilmesini isteyen Kuveyt Büyükelçisi Deborah Jones, bu ülkedeki bir Amerikan okulunda yaptığı konuşmasında, ABD-Kuveyt arasındaki ilişkileri önemli olarak tanımlarken "İki ülke arasındaki münasebetlerde güvenlik boyutları her şeyin başında yer alıyor" diye vurguladı.

İki ülke arasındaki güvenlik münasebetlerin karşılıklı güvene dayandığına inanmak istediğini de ifade eden Amerikan Büyükelçi Jones daha sonra "Kuveytliler, bizim onlara ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyorlar. Geçmişte de olduğu gibi onlar, bizim yeri doldurulamayacak müttefikimiz sayılırlar" diye ilave etti.

Deborah Jones konuşmasının devamında, Kuveyt'i ABD'nin Irak'la ilgili stratejik ortağı olarak tanımlarken, bu ülkenin Irak'ın işgali bağlamında ABD Ordusuna yaptığı yardımlardan söz ederek, Kuveyt'in Irak'taki Amerikan askerlerine yıllık olarak yaptığı mali yardımın 2.1 milyar doları bulduğunu ifşa etti.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.