Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

30. Yıl Töreninde Dünya Liderleri Bakü'ye Davetli

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade'nin göreve gelişinin 30.yılı davetine 10'dan fazla ülke lideri davetli. Kasım ayındaki programa Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz de katılacak. 

15 Eylul 2009
30. Yıl Töreninde Dünya Liderleri Bakü'ye Davetli

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade bu yıl 60. yaşında, bütün Kafkaslar'ın Şeyhülislamı görevine gelişinin 30. yılını kutluyor. Programa 10'dan fazla ülkenin lideri davet edildi.

Rusya, İran, Suriye, Litvanya, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Suudi Arabistan, Ürdün'ün ülke liderlerinin yanısıra Orta Asya ülkelerinin liderleri de davetli olduğu programa değerli liderimiz Selahattin Özgündüz'ün de katılması bekleniyor.

Paşazade, 6-7 Kasım'da göreve gelişinin 30. yılını kutlayacak. Önceki günkü basın toplantısında Rusya ve Gürcistan Patriarkları, Roma Papası, Varfolomey Kilisesi temsilcilerinin davet edildiği programa çeşitli ülkelerden 80 temsilci ve dinadamının iştirak etmesi bekleniyor.

Önceki yıllarda Caferider'in organize ettiği Fikirde Uzlaşı, Eylemde Birlik Sempozyumu'na katılan Paşazade, geçtiğimiz yıl da değerli liderimizle İstanbul'da görüşmüş ve Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşa edileceği alanı gezmişti.

9 Ağustos'taki Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin temel atma törenine son anda gelemeyen Kafkas Şeyhülislamı, törene yardımcıları göndererek Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin açılışına geleceğini bildirmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.