Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Meşal'den İşbirlikçi Araplara Uyarı: Kendinizi İsrail'e Ucuza Satmayın

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas?ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meş?al, Arap ülkelerini korsan İsrail ile ilişkilerini beleşe normalleştirmeme konusunda uyardı. 

08 Eylul 2009
Meşal'den İşbirlikçi Araplara Uyarı: Kendinizi İsrail'e Ucuza Satmayın

 Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlediği basın toplantısında Amerika’nın, Arap – İsrail münakaşasını sadece siyonist yerleşim inşaatına indirgemeye çalışması ve bu münakaşada gelişen yeni denkleme değinen Hamas siyasi büro başkanı Halid Meş’al, uyarıda bulundu ve ‘Amerika’nın yeni denklemine göre Arap ülkelerinin Batı Yakası’nda yerleşim inşaatının 9 aylık bir süre için durdurulması ve işgal altındaki Kudüs’ün bu süreçten müstesna olmasına karşın, korsan İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeleri gerekmektedir’ dedi.

Siyonist yerleşim inşaatının durdurulması ile Filistin meselesinin sona ermeyeceğini hatırlatan Meş’al, korsan İsrail’in Kudüs’ü müstesna tutmasının da ayrıca tehlikeli bir oyun olduğunu vurguladı.

Bu arada Meş’al ile birlikte basın toplantısına katılan Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da yaptığı açıklamada bu birliğin şimdiye kadar korsan İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda hiç bir karar almadığını, Arap ülkelerin korsan İsrail’in yerleşim inşaatının durdurulmasına yönelik sergilediği inatçılığı yüzünden bu dosyayı tamamen kapatabileceğini, her hangi bir Arap ülkesinin bu rejimle ilişkilerini bedavaya normalleştirmeye kalkışması durumunda diğer Arap ülkelerin tepkisi ile karşılaşacağını vurguladı.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.