Taşnak Partisi önderliğinde bir araya gelen yüzlerce kişi Dışişleri Bakanlığı'na yürüdü, "Türkiye'ye imtiyaza hayır, Karabağ konusunda imtiyaza hayır" yazılı pankartlar taşındı.
Ulusalcılar, kurulacak tarih komisyonunun soykırımı tanımayacağını ve tazminat alamayacaklarını iddia etti, bu durumu "kabul edilemez" olarak niteledi.
Yukarı Karabağ'da işgal sonrası oluşturulan devletin 18. yıldönümü kutlamalarında konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise Karabağ sorununa değindi.
Karabağ'da çözümün bölge halkının onayı ve özgür iradesi temelinde olacağına vurgu yaptı, "Karabağ, kurumlarıyla, ordusuyla, vatandaşlarıyla geleceğini bağımsız olarak yönlendiriyor" dedi.
Nalbantyan memnun
Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan ise protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:
"İlişkiler açısından önemli bir adım atıldı. Bu iki tarafın da sınırların çılması ve ilişkilerde yeni bir sayafanın başlaması için üzerinde çok çalışması gereken ve ortak isteklilik gerektiren bir süreç. Ermenistan yeni bir sayfa istiyor. Sanırım Türkiye'nin de isteği bu yönde."
Türk-Ermeni ilişkilerini Bakü de yakından takip ediyor.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile telefonda görüştü.
Görüşmede Kafkasya'daki dengeler ve bundan sonraki süreçte neler olacağı ele alındı.
Davutoğlu, Azeri mevkidaşına Karabağ konusunda taahhütlerin masada olduğunu yineledi. Azeri tarafı da görüşmeye temkinli yaklaştı. Bakü yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi.
Palhaber