Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

?Bir Tek Yol Kalıyor; Zorunlu Barış!?

Azerbaycan?ın Moskova Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu, Karabağ ile ilgili konuştu. 

06 Ağustos 2009
?Bir Tek Yol Kalıyor; Zorunlu Barış!?

Büyükelçi, Karabağ sorununda Rusya’nın barışçıl rolünün büyük önem taşıdığını ve Azerbaycan ve Ermenistan’ın imzaladığı Moskova deklarasyonunun son 15 yılda bu yönde imzalanan en etkili belge olduğunu bildirdi.

Polat Bülbüloğlu konuyla ilgili şunları söyledi: “Ben iki kere, işgal altındaki Dağlık Karabağ’a barışcıl sefer düzenledim ve kendim de bu seferin katılımcılarındandım. Bu seferler bana yeni manevi ve politik bakış açıları kazandırdı.

Sözde Karabağ’ın Ermeni lideri, Bako Saakyan’ın ‘her üç devlet başkanının attığı imzaların onun imzası olmadan bir anlam taşımadığı’ açıklaması, Ermenistan’ın onun stratejik ve ekonomik kaynaklarının kanuni sahibi olan Rusya’yı göz ardı ettiğinden ve Rusya’yla hesaplaşmadığını bildiriyor.

Hankendi’deyken Saakyan, bize “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti vatandaşlarının” kendi pasaportları olduğunu söyledi. Fakat bu zavallı adam anlamıyor ki bu pasaportlarla onlar Ermenistan sınırları dışına çıkamazlar.

Bugüne kadar Azerbaycan meseleye barışçıl çözüm aradı ve Ermenistan’ın kışkırtmalarına rağmen çatışmalardan kaçındı. Eğer Cumhurbaşkanlarının görüşmeleri, AGİT’in mesele için oluşturduğu Minsk grubu çalışmaları bir sonuç vermezse tek bir yol kalıyor. Bu da- ‘Zorunlu Barış’. Eğer taraflardan biri tuttuğu yoldan vazgeçmiyorsa onu vazgeçmeye ve barışa zorluyorlar. Azerbaycan’ın Ermenistan’ı barışa zorlamaya yeterince gücü var. Herkes bilmelidir ki Azerbaycan’ın sabrı sonsuz değildir.

Ben, Karabağ Azerbaycan Topluluğu üyesi olarak tüm Azerbaycan halkı gibi, Savunma Bakanımız Sefer Abiyev’in Azerbaycan toprak bütünlüğünün korunması ve Karabağ’ın işgalcilerden her yolla temizlenmesi ile ilgili yaptığı açıklamayı destekliyorum”.


PALHABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.