Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Musa Kazım?(a.s.) ın Muhaliflere Karşı Yaklaşımı İnanılmazdı

İmam Musa Kazım?ın(a.s.) şehadet yıldönümü dolaysıyla konuşan Hüccetülislam Hüseyni, imamın muhaliflere karşı güzel davranışının onları İslam dinine yeniden kazandırdığını kaydetti. 

18 Temmuz 2009
İmam Musa Kazım?(a.s.) ın Muhaliflere Karşı Yaklaşımı İnanılmazdı

İmam Musa Kazım’ın(a.s.) şehadet yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yapan Kum dini ilimler merkezinin seçkin alimlerinden Hüccetülislam Hüseyni, tarihi rivayetlere göre imam Musa Kazım’ın(a.s.) hicri kameri 128 yılının sefer ayında Mekke ve Medine arasında yer alan Ebva adında bir bölgede dünyaya geldiğini belirtti.

Hüccetülislam Hüseyni sözlerini şöyle sürdürdü:
İmam Musa Kazım (a.s.), imam Sadık’ın (a.s.) evladıydı ve 21 yaşındayken babasının vasiyeti üzerine imam oldu. Dört Abbasi halife ile çağdaş olan imam Musa Kazım(a.s.) 55 yaşındayken halife Harun’un emri üzerine zehirlenerek şehit edildi.

İmam Musa Kazım’ın(a.s.) en seçkin özelliği, muhaliflere karşı davranış biçimiydi. O hazret muhaliflere karşı sergilediği güzel tavrı ile onları İslam dinine yeniden kazandırıyordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.