Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak, Amerikan Askerlerin Faaliyetlerini Kısıtlıyor

Amerikan "Washington Post" gazetesi, Irak hükümetinin bu ülkedeki Amerikan güçlerin faaliyetlerini kısıtladığını bildirdi. 

18 Temmuz 2009
Irak, Amerikan Askerlerin Faaliyetlerini Kısıtlıyor

Muhabirimizin Amerikan "Washington Post" gazetesine dayanarak bildirdiğine göre, Irak hükümeti Washington-Bağdat arası imzalanan güvenlik anlaşmasına yeni bir yorum getirerek, bu ülkedeki Amerikan güçlerinin faaliyetlerini süratle kısıtlamaya girişti.

Aynı habere göre, Bağdat hükümetinin bu girişimi Irak'taki Amerikan Komutanlar arasında şok etkisi yaratırken ayrıca onların Amerikan askerlerinin güvenliği konusunda endişe duymalarına yol açtı.

Geçtiğimiz 2 Temmuz'da ve Irak'taki Amerikan askerlerin şehirleri boşaltmaları münasebetiyle düzenlenen şenliklerden hemen bir gün sonra Bağdat operasyonlar Komutanlığı tarafından resmi bir şekilde yazılan kısa bir mektupta Iraklı üst düzey Komutanlar Amerikalı meslektaşlarına hitaben "Bağdat'taki bütün ortak devriye gezileri durdurulsun" diye direktifte bulundular.

Söz konusu mektupta ayrıca Amerikan askerlerin sadece geceleri sokağa çıkabilecekleri kaydedildi.

Yine Washington Post'un bildirdiğine göre, yeni direktifler ABD-Irak arasındaki gerginliğin artmasına sebep olacak.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.