Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Washington, Irak'a Yeni Güçler Gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı, bir bildiri yayınlayarak, Irak'ta eğitim ve danışma alanlarında faaliyet göstermek üzere yakında yeni güçlerin bu ülkeye sevk edileceğini ve bu güçlerin Irak'ta kalacaklarını bildirdi. 

16 Temmuz 2009
Washington, Irak'a Yeni Güçler Gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), konuyla ilgili yayınladığı bildirisinde bu girişiminin, Irak'taki Amerikan güçlerini, Ağustos 2010 yılına kadar bu ülkeden geri çekme planının bir parçası olduğunu kaydetti.

Fransa haber ajansının verdiği habere göre, Pentagon Sözcüsü Bryan Wişman de konuyla ilgili olarak muhabirlere yaptığı açıklamada "Bu yılın güz mevsimine kadar 14 bin Amerikan askeri, "Yardım ve Danışma" unvanıyla 4 tugay halinde Irak'a gönderilecek" şeklinde konuştu.

Wişman ayrıca, söz konusu yeni askeri birliklerin, Irak'taki Amerikan güçlerin yurda dönmelerinden sonra da, ABD'nin önemli güçleri olarak Irak'ta kalacaklarını bildirdi.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.